נער בן 17

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

22/01/2010 | 08:48 | מאת: רות

הילד שלי נער בן 17 חווה גירושין בגיל שנתיים וחצי אני האמא הייתי בדיכאון עמוק ומתמשך הילד סגר את הפה הוא אוכל רק שוקו לחם וקורנפלקס יש לו תאבון אבל הוא מימיו לא טעם אוכל אחר. הוא סרבן טיפול מה עושים?

שלום רות השלב הראשון בטיפול במתבגרים הנו פעמים רבות הדרכת הורים. ייתכן שדרך טיפול עבורך שיתמקד בקשר עם בנך, תוכלי לשנות משהו בדינאמיקה הרגשית וגם בהתנהלות הקונקרטית בינכם, ולסייע לבנך. גם "סרבנותו" לטיפול יכולה להיות נושא במפגשים שלך, שהרי ישנן נסיבות בהן ההורים נדרשים לשים תנאי או גבול ברור ולחייב את הילד להגיע לטיפול, ואולי ה"סרבנות" שלו היא חלק מהסיפור של הקשר בינכם, שנגיעה בו תתחיל תהליך של שינוי. מקווה שלא יצא עמוס.. בקיצור, פני להדרכת הורים במרפאה ציבורית (ללא תשלום) או דרך קופת החולים (תשלום חלקי) או באופן פרטי והתחילי בתהליך. את מוזמנת לשאול עוד אם יש צורך וכמובן לעדכן. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית