שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

10/12/2009 | 02:42 | מאת: נטלי

שלום, אני לא יודעת איך להגדיר את הבעיה שלי, ולא ממש בטוחה שזאת באמת בעיה, לפחות לא רצינית... אני בת 24 60 1 שוקלת 47 קילו, שזה תקין, אבל אני ממש מכה על חטא על כל ביס שאני לוקחת לפעמים משתדלת לאכול רגיל ולפעמים לא, אני לועסת ויורקת אוכל, או פשוט לא אוכלת ימים שלמים כל הזמן חושבת על המשקל שלי ועל התחושה הכבדה המגעילה שאוכל גורם, העניין הוא שאני יודעת לשמור על עצמי ולאכול כשאני יודעת שאני מגזימה וגם להנות מאוכל כשאני במצב רוח טוב ואפילו לא להימנע ממתוקים אבל הייתי רוצה כבר להתבגר ולהפסיק להתעלל בעצמי כל הזמן, וזה קשה לי.. אני לא יודעת איך להיפטר מזה ואני חיה ככה כבר שנים

שלום נטלי אני מוחקת מהודעתך את הפרטים המספריים כמנהגי אך זה בסדר שכתבת אותם. אני חושבת שאת מתארת עיסוק אינטנסיבי רגשית, מחשבתית וגם התנהגותי בנושא האכילה. יש לכך מחירים רבים בעיקרם חוסר שקט נפשי לעיסוק בעניינים אחרים ופגיעה בתחושה ובאיכות החיים. אני ממליצה לפנות לטיפול ריגשי בו תבררי מדוע ערכך העצמי והצורך שלך בשליטה מתנקזים לנושא האכילה, ותרחיבי את הגדרתך העצמית לתחומים אחרים. אשמח לעזור במציאת כתובת טיפולית אם יש צורך. את מוזמנת לעיין ברשימות שיש בפורום בנוגע לאפשרויות טיפוליות שונות. שיהיה בהצלחה. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית