מאז ומתמיד אך עד מתי?!

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

30/11/2009 | 21:58 | מאת: מור

הנני כיום בת 25. מאז גיל ההתבגרות אני סובלת מהפרעות אכילה גבוליות למיניהן. לא הייתי ממש אנורקסית לאורך זמן אך היו לי הרעבות קשות. בעיקר היו לי בולמוסים. ובשורה התחתונה חוסר יציבות במשקל - שינויים בין חורף לקיץ שהיו רוב השנים 10 קילו בערך ושנה אחת בחו"ל עליתי תוך חודש ב14 קילו!!!! כי לא הפסקתי לאכול 20 שעות ביממה. ממש גנבתי אוכל קניתי בלסתי גם קצת הקאתי אך הכמות עשתה את שלה. ניסיתי המון המון דרכים להתמודד עם הבעיה תזונאיות ותזונאים. פסיכולוג פסיכיאטרית קבוצות תמיכה נטלתי רדוקטיל למרות שלא הייתי בעודף מטורף של אוביס.. עדין השימוש שלי באוכל לא תקין. איני אוכלת כי אני רעבה. אני אוכלת רק לפי מצב רוח. אציין כי כיום משקלי תקין ואני מרוצה מהמראה החיצוני שלי בערך. אני נוטלת תרופה פסיכיאטרית. אני מעוניינת להפסיק עם הרגלי האכילה הפסולים שלי. כל פעם יש לי craving לאיזה מאכל מסויים שאני לא מפסיקה לצרוך - יש תקופה של טחינה שאני יכולה לשתות אותה גולמית ולסיים קופסה קטנה תוך יומיים שלושה. כרגע זה קקאו שתוך שבוע אני מסיימת שקית. וחלב שאני שותה ליטר וחצי ביום. מסטיקים גם אם אני מתחילה אני לועסת ללא הפסק וישר מחסלת חבילות. זה הרגל מגונה כזה של התמכרות וחוסר יכולת להפסיק. מה אני יכולה לעשות במצבי?! למי לפנות?

היי מור כמו תמיד, כתבתי כאן הודעה ארוכה והיא נמחקה לי ברגע האחרון... אז אכתוב שוב. קודם כל רציתי לשבח אותך על כך שפנית לטיפולים המתאימים לאורך השנים. נראה שאף על פי שנותרו התנהגויות סביב אכילה שאת מעוניינת להפרד מהן, באופן כללי הצלחת להתייצב על משקל ודימוי גוף תקינים ללא התנהגויות מסוכנות, וזה לא עניין של מה בכך. בנוגע להתנהגויות שנותרו, אין פתרון פרט ללהמשיך לטפל בעצמך. כיוון שאינך מתארת התהנהגויות מסוכנות, וכיוון שהתנסית בטיפולים פסיכולוגים ופסיכיאטרים, תוכלי לפנות גם לטיפול בהבעה ויצירה או לטיפולים אלטרנטיבים. המשך עבודה פנימית, רגשית, התנהגותית ואולי גם תזונאית (באיזה סגנון שמתאים לך) הוא הפתרון. בהצלחה

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית