אנורקסיה או סתם?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

30/11/2009 | 17:35 | מאת: אנונימית

שלום,אני בת 15 שוקלת וגובהי 1.53,לפני כשנתיים התחלתי דיאטה שבמהלכה הורדתי כ22 ק"ג.בהתחלה הדיאטה הלכה יפה והורדתי כל מה שאני צריכה להוריד אך כרגע המצב קצת הסתבך,אני סופרת קלוריות בכל דבר שאני אוכלת נשקלת כל יומיים ואם אני רואה שאני עולה אפילו טיפה ל אני נלחצת מאוד,אני מרשה לעצמי לאכול 3 פעמים ביום ובין הארוחות אני מרשה לעצמי לאכול 2 פירות ו2 ירקות ופעם ביומיים אני אוכלת יוגורט 1.5% אני לא חושבת שאני שמנה אך אם אני רואה שהמשקל שלי עולה ל נדמה לי שאני מתחילה להשמין,עוד בעיה היא שאין לי מחזור כ3 חודשים ואני מאוד דואגת..יש לציין שאני נמענת כמעט לחלוטין ממתוק ומכל דבר משמין אחר כמו פיצה,חטיפים וכו'. יש מצבים שאני פוחדת לאכול אפילו ירקות מהפחד של ההשמנה,ואני מנסה לאכול כמה שפחות ביום,אם יש לי הזדמנות לדלג על פרי אני עושה זאת אפילו שאני לא רוצה.האם זאת אנורקסיה או שסתם דיאטה שיצאה משליטה ומה לעשות עם המחזור שאינו מגיע,יכול להיות שהוא פשוט עדיין לא הסתדר אצלי כמו שצריך?אשמח לתשובה בהקדם.

שלום לך נשמע באופן חד משמעי שמצבך הגופני לא תקין. עלייך לפנות בדחיפות לבירור רפואי בראש ובראשונה. אכן נשמע שהדיאטה יצאה משליטה והגיעה לחומרה של הפרעת אכילה ועל כן עלייך לפנות גם לטיפול פסיכולוגי ותזונאי מתאים. יש בפורום מספר הודעות בהן מפורטות אפשרויות הטיפול בהפרעות אכילה, ואשמח גם לעזור במציאת משהו מתאים עבורך דרך הפורום והמייל. אני מוחקת מהודעתך ברשותך מספר נתונים ספציפיים מתוך העובדה שאני מעדיפה שלא יהיו בפורום נתונים מספריים, אך זה בסדר גמור שכתבת. בברכה, גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית