יש לי סיכוי???

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

10/11/2009 | 12:53 | מאת: נואשת

כ"כ חסרת אונים...כ"כ אובדת עיצות.... יש לי סיכוי בכלל?? ניזונה רק ממחשבות שמאיימות לפוצץ לי את המח... לו מחשבות באמת יכלו להזין את הגוף, הרי שהיה לי צורך בניתוח לקיצור קיבה או משהו כזה בדחיפות!!! לא יודעת מה לעשות!!!! בדיוק להיום הוזמנתי לאישפוז במחלקה להפרעות אכילה-ואני סירבתי!! לא הייתי צריכה להמתין כמעט, למרות שהייתי לפני שנה מאושפזת, ואני מבינה היטב את מה שמנסים לומר לי בצורה ברורה ושקופה- שמצבי לא טוב!! אף אחד לא מוכן לטפל בי-ללא אישפוז, אבל גם אף אחד לא מבין שאינני יכולה להתאשפז!!! לא יכולה!!!! הייתי היום אצל הרופאה שלי ואיך שראתה אותי - שלחה אותי בדחיפות למיון, ופתאום נהייתי ה"ילדה " הרעה, הלא ממושמעת והלכתי הביתה!! לא שמעתי בקולה, הגעתי למצב שנמאס לי , נמאס לי לשמוע את האלו שלא מבינים אותי ואת המחלה, ויאמרו לי בקול חמור סבר (כמו בכל פעם...)את הורגת את עצמך!, את מתאבדת!! או תקפצי מהחלון זה אותו דבר וכו' כבר שמעתי הכל!!! ובל מקום יש "נשמות טובות" שכאלו!! אני יודעת הכל!!! אבל גם לא יכולה לעמוד מול האויב הכי אכזרי שלי,אני בעצמי!!! אני יודעת גם שאני משחקת של חיים ומוות,(הפסיכולוגית שלי הגדירה את זה פלירטוט עם המוות) והמוות הוא זה שקרוב לנצח!! בעצם, בקרב הזה אין מנצחים! אבל זו לא באמת אני שמשחקת, זו האויב שהבאתי על עצמי,המחלה המשקרת הזו!! ואני כ"כ רוצה לבכות!!! אבל אפילו לזה אין לי כח!!! אבל הלב שלי בוכה,צורח מכאבים, והדמעות שזולגות הישר מתוכו, תמצית ליבי ונשמתי המה, טיפת דמי האחרונה!!! כ"כ רוצה להביע את מה שכבד שם כ"כ, מה שיושב שם ומותיר אותי בלי טיפת חמצן, בלי אוויר לנשימה!!! אבל לא יכולה!!! רק הלב שדופק בחוזקה מנסה לומר את דברו....ומותיר אותי קורסת מעולפת... ואני לא רוצה לכתוב כאלו דברים... רוצה לכתוב דברים טובים, דברים שמחים!!! יש גם דברים כאלו, אבל מבעד לחלון הצר של הפרעת אכילה לא רואים כלום!!!! רק שחור ,שחור ועוד פעם שחור הלוואי ונראה כולנו ימים טובים יותר !!! כי לא אוכל לחיות עם הכאב ההורג הזה (תרתי משמע) עוד ימים רבים!!! מחבקת אתכן אחיותיי ושותפותי, כל אחת וכאבה היא, איילת,

היי איילת את כותבת כמה קשה ורע. וזה נשמע בלתי נסבל להרגיש כך. ואת גם נחושה לא ללכת להתאשפז ולא לקבל עזרה ובכל זאת, הכותרת של ההודעה שלך היא "יש לי סיכוי?". אז יש לך סיכוי. נשמע שהדבר העיקרי שאת משוועת לו כעת הוא מנוחה למחשבות ולרגשות הבלתי נסבלים ואוזן קשבת שיכולה להיות איתך בעולם הפנימי הכואב. אני לא יודעת מה הייתה החוויה באשפוז הקודם ומדוע אינך מוכנה להתאשפז, אך בעקרון אשפוז יכול לענות על הצרכים הללו שלך בצורה טובה. אשפוז מטרתו לא רק לדאוג למצב הפיסי אלא יותר מכך למצב הנפשי. ואת זה את מסכימה איתי שאת צריכה וגם רוצה ברמה מסויימת. אני מציעה שלא תפסלי את האפשרות הזו בצורה כה אוטומטית ובעיקר, אם אמרו לך שאת צריכה ללכת למיון אז תעשי זאת. פלירטוט במציאות מאופיין בכך שהולכים על תחום אפור, נשלט ולא ממש מסוכן. פלירטוט עם המוות לעומת זאת, הוא מאד לא אפור וכשעוברים את הקו אין דרך לחזור. תני לעצמך צ'אנס לפחות לבחור מה את רוצה לעשות עם חייך. מוות כתוצאה מחוסר טיפול במצב בו את נמצאת, הוא לא הירואי ולא מתוך בחירה, אלא מתוך חוסר אונים. אני מציעה לך לנסות בכל זאת למצוא דרך טיפולית (פיסית ונפשית) שתעזור לך למצוא מקום שקט יותר בתוכך, ואז מתוך מצב מפוכח יותר, החליטי אם את בוחרת בחיים או שלא. כעת את לא במצב להחליט את זה ואל תתני לגוף להכריע במקומך. אני כאן מוזמנת לכתוב כאן, במייל, או להתקשר גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית