אכילה כפייתית, במקרה שלי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

22/04/2009 | 21:23 | מאת: אנה

שלום, קוראים לי אנה [שם בדוי] ואני בת 15. אני סובלת מהפרעות אכילה כבר שנתיים, אך לאחרונה [חודשים אחרונים] התחלתי לאבד שליטה לגמרי על מה שנכנס לי לפה ואני מאוד מודאגת. שנתיים לפני, התחילו הבעיות, הרגשתי לא טוב עם הגוף שלי והתחלתי לעשות כל מיני דיאטות, לבסוף זה הוביל לכך שהייתי אוכלת לא יותר מ300 קלוריות ביום. רזיתי בצורה דראסטית אך הייתי מרוצה מכך והשגתי את מטרתי. [עליי לציין הגעתי למשקל 50] במהלך החופש העלתי את כל המשקל בחזרה [59 ק"ג], התחלתי להתעסק בספורט בצורה כפייתית למדי, אך לא הצלחתי לעצור את עצמי מלאכול, ובמהלך הזמן זה התפתח לבולימיה. הייתי אוכלת עד שכאבה לי הבטן ואז רצה ומקיאה הכל, לפני חודשיים נגמלתי מזה בעקבות נשירת שיער והפסקת מחזור,זה הבהיל אותי מאוד, אך אני עדיין ממשיכה לאכול ואני מרגישה שאני מאבדת שליטה על עצמי ועל הגוף שלי. האוכל הפך להיות מקור הנחמה והשמחה שלי, ואני לא עומדת בתפריט הדיאטנית. אני אבודה ולא יודעת מה לעשות, כי זה משפיע על הלימודים ושאר החיים שלי.

שלום לך את מתארת יפה את העיסוק הקשה, הכואב והמתיש באוכל, משקל גוף והרזייה. תחושת חוסר השליטה, צמצום תחומי החיים האחרים וסבל פיסי הם רק חלק קטן מהמחירים הקשים של הפרעות אכילה. ציינת שיש דיאטנית בתמונה, אך מה עם טיפול פסיכולוגי? ישנן מרפאות ומחלקות המתמחות בהפרעות אכילה, בהן ניתן לקבל מענה מקיף (כולל טיפול פסיכולוגי) לבעיה קשה ומסוכנת זו. כיום ידוע כי להפרעות אכילה יש בסיס נפשי משמעותי וכן לטפל רק באכילה, זה ממש לא מספיק וכמו שאת רואה, לא תמיד עוזר. האם הורייך או מישהו מבוגר אחר נמצאים בתמונה? למרות הקושה הגדול, חשוב שתשתפי במצבך מישהו מבוגר אשר יוכל לסייע לך למצוא כתובת מתאימה לטיפול. העובדה שהצלחת "להגמל" כי נבהלת מנשירת השיער היא עובדה מעודדת ויכולה להצביע על אפשרות להחלמה בטיפול את צעירה. אל תתני להפרעה הזו להרוס לך את החיים. פני בהקדם לעזרה מקצועית. אני כאן אם תרצי עזרה בהפנייה למרכז לטיפול בהפרעות אכילה בהתאם למקום מגורייך עדכני אותנו מה קורה, ואל תשארי עם זה לבד! גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית