הפרעות אכילה מה עושים?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

02/11/2009 | 16:57 | מאת: מיה

שלום, אני מקבלת באופן קבוע מהאתר הזה הודעות למייל על עידכונים והיום אחרי שהייתה לי התקפת אכילה וניכנסתי למייל ראיתי את ההודעה הזאת שבאה באופן ממש טוב. שמי מיה ואני בת עוד מעט 16. אני כבר מכיתה ה' מיתמודדת עם בעייות אכילה, בכיתה ו' התחלתי לקבל מודעות להפרעות אכילה שהן אנורקסיה ובולימיה בעיקר וניכנסתי לתוכן עמוק, הייתי צמה במשך ימים ואוכלת אולי תפוח ביום. אחכך הכל היתפרץ באכילה, אחרי זה הייתי מקיאה את האוכל שאכלתי ואז שוב צמתי ושוב אכלתי בלי שליטה. אני בקושיי מסוגלת להיתמודד עם זה אחרי כולך הרבה זמן שהרגשתי "שליטה" בצורה שאני אוכלת אני לא יכולה בכמה חודשיים ההאחרונים לאכול. אני לא אוכלת מתוך רעב, אני מרגישה רע עם עצמי ואני פשוט אוכלת כל דבר אפשרי ביגלל שבבית אימא לא קונה דברים שאני אוהבת אני קונה בחוץ והרבה.. בעיקר מתוקים. שאימא אומרת לי להפסיק ואני מבקשת ללכת לטיפול דיאטני היא אומרת שהל תלוי בי ולא בדיאטנית אבל אני לא מרגישה שאני יכולה לשלוט באכילה שלי, וכבר עליתי המון במשקל. אני מרגישה שבצורה רגילה כמו שכל אדם אוכל אני לא יכולה לאכול כי אז באים ייסורי מצפון ואני שוב מקלקלת תצורת אכילה שלי עם זה בצום הקאה או אכילה מופרזת וממש נימאס לי, אני לא מוצאת מקום שיוכל לעזור לי ולבד זה פשוט לא הולך|! מה אני יכולה לעשות? אני לא מבינה מה קורה לי ובאמת שאני מרגישה שאני לא יכולה יותר.. אשמח לתשובה תודה רבה מיה.

03/11/2009 | 01:05 | מאת: עמית

הי מיה אני עמית בת 28 סטודנטית לביוטכנולוגיה ,לפני כשנתיים החלמתי מההפרעה הנוראית של התעסקות עם אוכל. במשך 11 שנים צמתי, הקאתי וכו'...... אני מאוד מבינה לליבך, באיזשהו מקום גם מזדהה גם אני ביקשתי בגיל מאוד צעיר ללכת לדיאטנית כי לא ידעתי לשלוט בכמויות האוכל או בדחפים ויחד עם זאת גם לא היתי מרוצה מהמראה שלי. גם אימי לא חשבה שיש צורך, אך אני מאוד מאוד ממליצה לך להפסיק להילחם בעצמך ותתחילי לחיות מהיום , מה שאת עושה זה עינוי עצמי וביזבוז זמן של התעסקות מיותרת . העצה שלי היא תדברי עם אמא, אבא, יועצת בבית הספר אל תשארי עם זה לבד . תידעי אותם שאת צריכה ללכת לדיאטנית וזו לא שאלה של רצון. אני מאוד ממליצה לדבר אל תשארי לבד עם זה אל תסחבי את זה איתך, זו הפרעה שבאה כתחליף למשהו אחר שמציק , מה באמת מציק לך? אני מאוד אשמח לעזור בכל שאלה. ואם את מסתקרנת אני החודש חוגגת שנתיים להחלמה שלי, ברגע שקיבלתי על עצמי להבריא זה מה שהיה , עד אז אףאחד בעולם לא הצליח לעזור לי, אישפזתי עצמי במחלקה להפרעות אכילה בתל השומר ורק כחומר למחשבה אני כתוצאה מכך מאוד פגעתי לעצמי בכליות ועברתי שני ניתוחים באותה תקופה. אז הגוף כן יבגוד ביום אחד ואין לנו שליטה על הכל אז בבקשה מיה ,תדברי תלכי לטיפול , לא משנה איזה , מה שמתאים לך. אני אשמח לעזור לך [email protected] לילה טוב.

מיה היקרה את מתמודדת לבד מזה שנים רבות עם הפרעת אכילה שמשתוללת בך ומשתלטת על חייך. הפרעת אכילה היא מחלה לכל דבר ובדיוק כפי שלא היית מצפה מעצמך להתמודד לבד וללא טיפול עם דלקת ריאות, אין סיבה שתצפי מעצמך להמודד עם הפרעת האכילה ללא טיפול. את מספרת שאמא אינה מעודדת טיפול. את מוזמנת להראות לה את ההתכתבות שלנו ואת עמדתי המקצועית החד משמעית שאת זקוקה לטיפול בדחיפות. אם אינך רוצה לשתף את ההורים בשלב זה, את יכולה לפנות למרפאה ציבורית (בה הטיפול ניתן ללא תשלום), להפגש שם עם אשת מקצוע והיא בהמשך תזמן את אמא ותסביר לה את המצב. תוכלי לראות רשימה של מקומות באחת ההודעות האחרונות שלי מתאריך 31.10.09. אם את מתקשה לעשות את הצעד הראשון, את מוזמנת לפנות אלי טלפונית או במייל ונחשוב ביחד כיצד לפעול. בכל מקרה, את צודקת במאה אחוז שאת זקוקה לתזונאית ולטיפול נפשי, והיית זקוקה לכך כבר לפני שנים אך עדיף מאוחר מאף פעם לא! את עדיין צעירה ויכולה להציל את המצב. מחכה לשמוע מה חשבת גילי 0544959060 [email protected]

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית