אני רזה מדי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

02/11/2009 | 12:55 | מאת: אירית

בתי בת 12 וארבעה חודשים מסתכלת תכופות במראה ומתלוננת שהיא רזה מדי ושהיא רוצה להשמין. אציין שהיא אכן "רזונת", אבל אוכלת טוב ולא נמנעת משום סוג של אוכל החל ב"אוכל אמיתי" וכלה בממתקים וחטיפים. מבחינה גופנית יש ניצנים של התפתחות:ניצני ציצי,מעט שער ערווה ובית שחי, ופצעונים ספורים על המצח.אך עדיין בהשוואה לרוב בנות כיתתה היא עדיין לא מפותחת מספיק. שאלתי היא: האם ההתעסקות שלה ברזון והאמירות שלה על רצונה לעלות במשקל אמורות להדאיג אותי במובן של התעסקות במראה החיצוני שעלולה להפוך להפרעת אכילה? בתודה מראש, אירית

שלום אירית טוב שאת קשובה לתחושותיה של בתך. את שואלת אם ההתעסקות במראה החיצוני יכולה להפוך להפרעת אכילה, ואני רוצה לענות, שזו אולי לא השאלה הרלוונטית כרגע. מה שחשוב זה שבתך סובלת מהמראה שלה. אם היא אכן רזה ביותר, יש להתייעץ עם רופא המשפחה על הסיבות לכך ולאחר שלילת סיבה רפואית, ניתן להעזר בתזונאית על מנת לבנות תפריט עליה במשקל על מנת להגיע למשקל מתאים לגילה. ובכל מקרה, נשמע שבתך מתעסקת כעת במראה החיצוני שלה באופן שמסב לה סבל, ועל כן מעבר לבירור הגופני, הייתי מציעה לך לבדוק איתה באופן כללי מהו ערכה העצמי, מה קורה לה בחברה ומדוע המראה החיצוני תופס מקום כה מרכזי. את יכולה לפנות למספר פגישות ייעוץ אצל איש מקצוע על מנת לקבל הדרכת הורים בעניין ולקבל כלים כיצד לבדוק האם אלה תלונות חולפות או שמדובר בקושי רגשי משמעותי יותר הדורש התערבות מקצועית גם בעבור בתך כעת. אם יש שאלות נוספות את מוזמנת לכתוב או לפנות אלי ישירות [email protected] 0544959060 בברכה, גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית