אחותי רזה מדי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

03/05/2009 | 20:55 | מאת: הדואגת

הי גילי אחותי בת 19 ומאד מאד רזה (42 קילו). היא אוכלת מעט מאד בארוחות, והרבה פעמים הולכת לשירותים אחרי האוכל. כשניסיתי לדבר איתה היא רק מתעצבנת ואומרת שהיא אוכלת כמה שהיא צריכה. אמא שלי אומרת שזה בסדר וגם היא היתה רזה ככה, אבל אותי זה מדאיג מאד. חברות אומרות שאולי זו אנורקסיה או הפרעת אכילה, אבל היא לא מוכנה ללכת לשום טיפול וגם לא להתייעץ. היא היתה ספורטאית כשהיא היתה צעירה, ואני זוכרת שהיתה לפעמים נכנסת לדכאון אחרי שהיתה מפסידה או נכשלת באיזה מבחן. (לא יודעת אם זה קשור) מה אפשר לעשות?

שלום לך נשמע שאחותך אכן מראה סמפטומים של הפרעת אכילה. העובדה שהיא מתעצבנת כשמדברים על כך מעוררת חשש זה עוד יותר, שהרי אם זה היה נושא נייטראלי לא היה אכפת לה לדבר על כך. משקלה הוא משקל רזה ואכילתה מצומצמת. לעיתים קרובות להורים קשה להודות בכך שקיימת בעיה של הפרעת אכילה, ואת אכן מספרת שאמא לא מודאגת כמוך וכך את נשארת לבד עם תחושת האחריות. בחורה הסובלת מהפרעת אכילה, סובלת מקשיים רגשיים אחרים אשר מתבטאים דרך האוכל. לכן, הייתי מציעה לך לנסות ולהציע לאחותך לשוחח על תחושות כלליות שלה לשאול האם טוב לה בחיים, האם היא מאושרת. דרך נושאים כלליים תוכלי אולי לנסות לגייס אותה ללכת לטיפול. לא באופן ישיר בנושא הפרעת האכילה לא ציינת האם יש אבא בתמונה, אחים גדולים או קרובי משפחה אחרים אשר ניתן לגייס על מנת לנסות לעזור לאחותך ולשכנע את אמא שיש בעיה תוכלי גם להראות לאמא את ההתכתבות שלנו ואת תשובתי, ולהציע לה לשאול כאן שאלות בכל מקרה, נשמע שיש משא כבד על כתפייך. יתכן שבשלב הראשון את תוכלי להעזר בטיפול על מנת לתמרן בין הדאגה לאחותך לבין שמירה על מהלך חייך שלך אני כאן, אשמח לעדכונים בהצלחה, גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית