אנורקסיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

16/10/2009 | 17:59 | מאת: שני

דר' בבקשה תעזרי לי אחותי הקטנה אנורקסית עכשיו היא כבר בשלבים של התכווצויות והיד שמאל שלה נרדמת היא לא מעוניינת ללכת לטיפול או לעשות מזה משהו איך אפשר לעזור לה? היא אומרת שהיא רוצה לאכול אבל זה כואב לה וכשאמרתי לה שנלך לבית חולים היא כבר שבוע אומרת לי עוד מעט ולא שמה לב שהימים עוברים והיא ממש נראת נורא היא בת 24 שוקלת 48

שלום לך. (אני לא ד'ר אלא פסיכולוגית ואנסה לעזור לך בשמחה). הצטערתי לקרוא על מצבה הקשה של אחותך. נשמע שהיא זקוקה לטיפול פיסי ונפשי דחוף. יש בעיה עם הגיל שלה מהבחינה שלא ניתן לאשפז אותה בכפייה. ישנם פסיכיאטרים ופסיכולוגים שיכולים לקיים ביקור בית בתשלום אם היא אינה מוכנה לצאת מהבית. אני מציעה שתבהירי לה שהתייעצת בפורום מקצועי ובו נאמר לך שהפנייה שלה לבית החולים חייבת להיות מידית. תוכלי להראותה את ההתכתבות הזו לשם כך. האם יש הורים בתמונה? האם אחותך עובדת או מקיימת קשרים חברתיים? אולי דרך אדם משמעותי נוסף בחייה תוכלי לשכנע אותה. בכל מקרה עליכם להגיע לבדיקת רופאה בהקדם, במיון רגיל או במיון פסיכיאטרי של אחד מבתי החולים הפסיכיאטרים. בתה"ש ישנה מחלקה להפרעות אכילה ואם תגיעו למיון שם אולי תוכל אחותך להתאשפז ישירות במחלקה שלהם. שיהיה בהצלחה ועדכני מה קורה. גילי

19/10/2009 | 21:32 | מאת: שני

קודם כל הורים ומשפחה בתמונה כולנו סביבה הצלחתי לשכנע אותה להגיע לבית חולים המתנו שם שעתיים עד שהגיעה רופאה פנימית שאחותי לא רצתה לדבר איתה ניסיתי להסביר לרופאה במקום אחותי אבל היא רצתה שאחותי תדבר כדי שתוכל לאבחן אותה אחותי כעסה ויצאה מהמיון בחוץ שוב שכנעתי אותה להכנס וזמנו רופאה פסיכיאטרית שדיברה איתה לבד במשך 15 דקות ואחר כך אחותי יצאה בכעס ואמרה שהיא לא חולת נפש והיא לא מוכנה להתאשפז. אחותי לא עובדת חברה תמיד יש מסביבה אף פעם לא הייתה בעיה של חברה. היא לא מוכנה לדבר עם אף אחד היא אומרת שהיא לא בוטח באף אחד יש לי הרגשה שהיא עברה משהו שאף אחד לא יודע וקשה מאוד להוציא ממנה.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית