מה עושים??

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

06/10/2009 | 01:20 | מאת: איה

שלום, לעיתים יש לי התקפי חרדה כאלה, שאני מתמודדת איתם בעזרת אכילה ואז אני פשוט אוכלת כמויות עצומות במהירות עד כדי כאב בטן- כל מה שנקלע לדרכי, שוקולדים, פיצות.. והמון.. אכילה לשם האכילה ולא לשם השובע. זה מרגיע אותי. בשאר הזמן אני שומרת על דיאטה, וההתקפים הללו מתסכלים אותי כי הם הורסים את מה שעבדתי בשבילו כל כך קשה.. הורדתי 6 קילו ממשקל גופי בחודשים האחרונים. כלומר אני לא מצליחה להרדם ממתח- יש למקרר, יש אי וודאות ממשהו- אני חייבת לאכול והמון, כאילו למלא את החלל. ניסיתי להתמודד עם זה- אמרתי לעצמי- כל פעם שזה קורה צאי להליכה, אל תיכנעי. אבל אני פשוט לא מצליחה..עד שאני לא אוכלת המון אני לא נרגעת!! יש לציין שזה קורה לי לעיתים רחוקות, אולי פעם בחודש, או שבועיים.. אבל זה מאד מתסכל אותי. מה אפשר לעשות?? אני ממש צריכה עזרה..אני לא יודעת להתמודד עם תסכול,חרדה ואי וודאות, וההרגשה הטובה שניתנת לי היא רק מאוכל.מה עושים?? אני ממש צריכה עזרה...

שלום לך. התסכול בהתקפי אכילה כפי שאת מתארת הוא כפול. תחושת חוסר השליטה מבהילה ומתסכלת, וכך גם ה"מחיר" הקלורי של כל התקף בייחוד אם נמצאים בתהליך של ירידה במשקל. האם היית או שאת נמצאת בטיפול פסיכולוגי ותזונאי? יש לבחון מבחינה תזונאית האם את אוכלת תפריט מספיק משביע על מנת שלא יהיה דחף פיסיולוגי לבולמוס ומבחינה רגשית יש מקום לעבד את מה שקורה לך ולהבין מה המקור הרגשי לרגשות הקשים ולצורך לווסתם באמצעות מזון. ניתן לקבל טיפול שכזה באופן פרטי או דרך יחידות הפרעות האכילה בקופות החולים, או במרכזים ציבוריים לבריאות הנפש המתמחים בהפרעות אכילה. ישנה רשימה של מרכזים כאלה באחת ההודעות בפורום. מה דעתך? גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית