חשש מהקאות

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

29/09/2009 | 20:21 | מאת: אליאור

שלום שמי אליאור מאז שחזרתי מטיול בתאילנד (קוצר עקב מחלה) שבו סבלתי מהקאות רבות ובחילות מרובות והמצב לא מפסיק גם כיום. הייתי מאושפז בבית חולים והבדיקות הראו שכלום לא קרה. בנוסף אני מטופל בכדורים נגד דיכאון וחרדה (קלונקס ולוסטרל) והלכתי לנטורופת שהביא לי ויטמינים ואמר לי לשתות green magma. בכל זאת החומציות בקיבה ממשיכה ואחרי כל ארוחה הכי קטנה האוכל עולה לי- למעשה עולים לי מיצי הקיבה תמיד עד שפיתחתי פוביה שאני עומד להקיא כל הזמן וזה מקשה עלי לתפקד. אני כבר אובד עצות שום דבר לא פותר את הבעיה אם יש למישהו פתרון זה ממש יעזור לי.

היי אליאור צר לי לשמוע על ה"מזכרת" הנפשית והפיסית שחזרה אתך מתאילנד. יש להפריד בין המצב הפיסי (שאינו ברור לי עד הסוף וצריך להבדק על ידי גסטרולוג ואולי גם על ידי וירולוג (=זיהומולוג, רופא של וירוסים)), לבין המצב הנפשי. מבחינה נפשית אני יכולה להבין מדוע הקאות בלתי נשלטות מעוררות חשש מהקאה, אך האם יש פער בין המידה בה אתה חרד למידה בה אתה מקיא? (כלומר, האם אתה מקיא אחת לכמה ימים וחרד כל הזמן או מקיא מספר פעמים ביום ואז החרדה יותר "מוצדקת"?). ציינת שאתה נוטל קלונקס ולוסטרל. האם מי שרשם לך את הכדורים הסביר לך כיצד הוא רואה את המצב והאבחנה? אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל/ת שמתמצאים גם בטיפול קוגניטיבי התנהגותי לפוביות וגם בנושאים כלליים. אשמח להפנות אותך בהתאם למקום מגוריך. מוזמן לפנות אלי במייל [email protected] או בטלפון 0544959060 גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית