פחדים מאוכל מסויים.

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

11/09/2009 | 13:17 | מאת: ניב

שלום שמי ניב ויש לי פחדים מאוכל וחיידקים באוכל כגון ליסטריה קולי,סלמונלה,ועוד.. עקבות פחדים אלו הפסקתי לאכול בשר ירקות חלב לא מפוסטר מיונז חומוס תעשייתי לאכול בחוץ ועוד.. יש לי סיבה לפחד?? שניצל מטוגן יש סיכוי להימצאות חיידקים אלו לאחר שבושל היטב?? ואיפה יש עוד סיכוי להידבקות באיזה מאכלים והאם יש לי דרך להחלים מפחדים אלו?? אודה לך על תשובתך ניב.

ניב שלום שאלתך מעידה על חרדת מזון ויש לטפל בה כחרדה אובססיבית ולא לענות עליה כפשוטה. איני רוצה לנסות ו"להרגיע" אותך בנוגע לחיידקים שהרי זה לא יעזור. אתה וודאי יודע שרוב האנשים אוכלים את האוכל שאתה אוכל ולא קורה להם כלום ועדיין- אתה מודאג. לכן הטיפול בשאלתך צריך להיות דרך הבנה שמדובר באובססיה ושעליך לקבל טיפול קוגניטיבי התנהגותי ואולי גם טיפול תרופתי פסיכיאטרי על מנת לעזור לך לא להטיל ספק בהגיינה של מזונות. בן כמה אתה והאם טופלת בעברך? גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית