אכילה מתוך שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

06/09/2009 | 23:26 | מאת: מיגלי

היי, יש לי בעיה קשה, אני מתעוררת בלילה, יורדת למטבח ואוכלת מתוך חצי שינה. אין לי שליטה על זה. יש לי תינוק בן שנה ושלושה חודשים, אני בשומרי משקל, מקפידה על תזונה במהלך היום, עושה ספורט ואז קמה מתוך שינה ואוכלת. הכל בא בחשבון, קר, חם, עוגיות, אין לי שליטה מה נכנס לי לפה. בבוקר אני מתוסכלת ושבעה...מה לעשות.?? אגב, ניסיתי הכל, אפילו בעלי נעל את הדלת והחביא את המפתח, זה עבד אבל אז נולד תינוק וזה בלתי אפשרי לנעול, בעלי גם עובד עד שעות מאוחרות מאוד אז אין מצב לנעול. ניסיתי גם לעלות אוכל לחדר כדי שאקום ולפחות אדע מה וכמה אני אוכלת, גם זה לא עוזר...

שלום לך וברוכה הבאה לפורום שלך. אני מצטטת את תשובתי מלפני מספר ימים עם שאלה דומה. סלחי לי על חוסר המקוריות בתשובה.. את מתארת תופעה של אכילת לילה, הידועה בשם המקצועי Nocturnal eating disorder הפרעה זו הנה הפרעה שמוגדרת על הגבול בין הפרעת שינה, הפרעת מצב רוח והפרעת אכילה בשלב הראשון מומלץ ביותר לפנות למרפאת שינה (יש כמה כאלה במספר בתי חולים) ולהבדק על ידי רופא המתמחה בתחום השינה ומכיר את נושא האכילה הלילית. תוכלי לקבל הפניה למרפאת שינה דרך רופא המשפחה שלך בקופת החולים. מבחינת טיפול לתופעה זו, פעמים רבות טיפול תרופתי הקשור לשינה (כגון מלטונין) מסייע לבעיה, וכן טיפול בתרופה פסיכיאטרית . עם זאת, יתכן וישנם תכנים רגשיים אשר מעסיקים אותך ומוצאים ביטוי באכילה לא נשלטת בלילה לכן, לאחר פניה לרופא מתאים וקבלת טיפול במישור הרפואי, אם הבעיה תמשיך או אם תרגישי שנושא האכילה מעסיק אותך, תוכלי לפנות גם לטיפול פסיכולוגי שיהיה הרבה בהצלחה גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית