סתם סיפור

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

06/09/2009 | 02:27 | מאת: שלי

הי גילי קודם כל תודה על התשובה שלך הקודמת ועכשיו להסטוריה שלי כשהייתי בת 14 שקלתי 74 קג', נכנסתי לפנימיה ואז התחילה האכילה בזמנים מסודרים, תוך שנה הורדתי 12 קילו בלי שום כוונה להוריד במשקל, החלפתי את המלתחה שלי ואז כל התגובות והמחמאות הגיעו מכל החברות, זה היה מדהים הייתי מסוחררת מרוב הנאה ואז החלטתי להכנס לדיאטת רצח, וזהו, הרגשתי מבחינה נפשית מדהים, אני מלכה, אני מצליחה לנצח, הרגשתי כח עילאי, אבל מבחינה גופנית ישנתי רוב היום, עד גיל 16 שקלתי 51 קג' והייתי בגובה 167 סמ' ובכמובן שרציתי להוריד עוד מהירכיים, יום אחד שמעתי על אנורקסיה והתופעות לוואי שלה והבנתי שאני אולי נכללת בבנות האלה ונבהלתי והתחלתי להאכיל את עצמי כל תקופה יותר ויותר וכל זה היה לבד בלי עזרה של אף אחד, כך בגיל 17 שקלתי 65 קג', קצת לפני שהתחתנתי בגיל 17.5 עליתי מרוב לחץ 2 קג', שזה 67 קג', [פחדתי שהמשפחה של החתן יגלו שאני נאנסתי בגיל 7 ואצל חרדים זה עילא לגירושים, זה סיפור בפני עצמו] וכמובן שעליתי בהיריון 20 קג', בגיל 18 שקלתי 87 קג' והורדתי כמעט מיד 17 קג', שזה 70 קג' ואני זוכרת שגם אז רציתי כל הזמן לרדת במשקל ולא הרגשתי נח עם הגוף שלי, בגיל 21 הייתי שוב בהיריון ועליתי 25 קג' ל 95 קג' ואחרי הלידה הורדתי 13 קג' ל82 קג', אבל אחרי הלידה של ביתי השנייה, עברתי משבר נפשי ארוך ומיגע והייתי צריכה לקחת קוקטייל של תרופות ומזה עליתי 60 קג' ל142 קג' בגיל 27, מה שכאב לי אז הכי הרבה, שגם כשהייתי רזה לא נהניתי מהגוף שלי, ועכשיו אני הצלחתי להוריד את רוב התרופות שלי ובחצי שנה האחרונה אני הורדתי כבר 13.5 קג', בת 28 128.5 קג', היעד הראשון שלי הוא להגיע ל 99 קג', אבל באיזה שהוא מקום בלב אני רוצה להגיע ל 47 קג', רק המחשבה של זה עושה לי טוב, אם יש לכם מה להעיר או להאיר אשמח לקבל, שלי.

שלום שלי במכתבך האמיתי ניבט הסבל הרב שהעיסוק באוכל ובמשקל גרמו לך לאורך חייך. אך ברצוני להתייחס דווקא למשהו אחר. המכתב עמוס במספרים שמתארים את המשקל שלך בתקופות שונות ואת הדיאטות השונות, אך מסתתרת בו מילה שמופיעה רק פעם אחת. אונס. עברת טראומה הרסנית בגיל 7 ופגיעות מיניות הנן גורם ידוע להתפתחותן של הפרעות אכילה. האם טופלת בעבר בנושא זה??? קראת להודעתך זו "סתם סיפור" וגם זה בלט לי. מדוע סיפור חייך הוא סתם? מדוע הטראומה הנוראית שעברת וכאבך לאורך השנים הם סתם סיפור? הם הסיפור הכי חשוב. הם סיפור חייך. אני ממליצה לך בחום בנוסף לכתיבתך המבורכת בפורום זה, לפנות לטיפול על מנת לשוחח בארבע עיניים על המקומות הכואבים והמבלבלים בחייך. שיהיה בהצלחה, מקווה שבנות מהפורום יגיבו גם אך אם לא אל תיעלבי. לא תמיד מגיבים כאן ובד"כ השאלות מופנות אלי והגולשות האחרות רק קוראות כי זה נחשב לפורום מקצועי. ישנו פורום מקביל של תמיכה בהפרעות אכילה שבו יש אולי יותר תגובות של הגולשות אחת לשניה אם זה חשוב לך. שבוע טוב. גילי

07/09/2009 | 01:05 | מאת: שלי

הי גילי, אני חייבת לציין: שאת מטפלת מדהימה, כן עברתי הרבה בחיים, בילדות, אולי זה אבסורד להגיד, אבל האונס הוא חלק שולי בחיים שלי, הייתי בלחץ לפני החתונה עד שספרתי את זה לבעלי והוא קבל את זה מדהים, עכשיו אני עוברת טיפולים שנים, פסיכיאטריים ופסיכולוגיים, נופלת וקמה, אבל זה לא קשור לפורום הזה ובקשר לסתם סיפור יש אנשים שעברו יותר, אז את מי זה מעניין, סתם רציתי לפרוק במקום שלא יכירו אותי לעולם ושוב תודה, שלי.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית