אוכלת מתוך שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

03/09/2009 | 21:59 | מאת: מירב

שלום רב, רוב שעות ה"שינה הליילית" מסתובבות סביל אוכל,ישנן כמה סיטואציות - אני קמה ואוכלת בצורה מודעת לפעימים באמת מתוך רעב ולפעמים מתון סוג של הרגל, בכל תקופה בשעה קבועה 2 לפנות בוקר או ב4 לפנות בוקר. -אני קמה לאכול - אוכלת מתוך שינה, עם עיניים עצומות, לא פעם קמתי עם שאריות מזון בתוך הפה, אני מתוך שינה אוכלת הכל מהכל, אני רואה בבוקר שאריות למה שאכלתי ו נ ח ר ד ת!! האם אלו הפרעות אכילה או הפרעות שינה? והאם יש לעשות משהו? ב מידה ואלו הפרעות אכילה, תודה מראש -

שלום מירב את מתארת תופעה של אכילת לילה, הידועה בשם המקצועי Nocturnal eating disorder הפרעה זו הנה הפרעה שמוגדרת על הגבול בין הפרעת שינה, הפרעת מצב רוח והפרעת אכילה בשלב הראשון מומלץ ביותר לפנות למרפאת שינה (יש כמה כאלה במספר בתי חולים) ולהבדק על ידי רופא המתמחה בתחום השינה ומכיר את נושא האכילה הלילית. תוכלי לקבל הפניה למרפאת שינה דרך רופא המשפחה שלך בקופת החולים. מבחינת טיפול לתופעה זו, פעמים רבות טיפול תרופתי הקשור לשינה (כגון מלטונין) מסייע לבעיה, וכן טיפול בתרופה פסיכיאטרית אנטי דכאונית. עם זאת, יתכן וישנם תכנים רגשיים אשר מעסיקים אותך ומוצאים ביטוי באכילה לא נשלטת בלילה לכן, לאחר פניה לרופא מתאים וקבלת טיפול במישור הרפואי, אם הבעיה תמשיך או אם תרגישי שנושא האכילה מעסיק אותך, תוכלי לפנות גם לטיפול פסיכולוגי שיהיה הרבה בהצלחה גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית