######

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

18/08/2009 | 07:12 | מאת: רות

אני לא בטוחה שזה הוום הנכון לכתוב בו אני בת 35 ,מקיאה מגיל 15 בילודתי עברתי התעללות מינית ממושכת האם יש קשר בין הדברים? יש תקופות שאני מצליחה לשלוט בעצמי ולא להקיא אבל גם יש תקופות שזה קורא הרבה קשה לי מאוד ,אני אמא ל3 ילדים והתפקוד היומיומי שלי לקוי לפעמים.

שלום רות אני מצטערת מאד מאד לשמוע על שעברת התעללות מינית ממושכת בילדותך. התעללות שכזו, פוגעת בנפשו העדינה של ילד, ומביאה את הנפש להגיב בשלל סימפטומים על מנת לזעוק שמשהו אינו כשורה. סמפטומים אלה נמשכים שנים רבות לאחר ההתעללות. הפרעות אכילה והקאות, הנו סמפטום שכיח של התעללות מינית בילדות. האם טופלת בנושא ההתעללות המינית אי פעם? פגיעה עמוקה כזו ראויה לטיפול תומך ומעמיק! זו לא אשמתך שנגרם לך עוול ונזק, וישנן דרכים לטפל בנזק זה ולהקל במשהו על הסבל הנפשי והתפקודי. לשמחתי, כיום כשהמודעות לנזקי פגיעה מינית בילדות עולה, ישנם מקומות הממומנים על ידי המדינה (מימון מלא או חלקי) אשר יכולים לתת טיפול איכותי ומקצועי לנושא זה ולהשלכותיו. האם תהיי מוכנה לנסות לפנות למקום שכזה? מחכה לשמוע ממך. גילי

18/08/2009 | 19:42 | מאת: אחת שעברה

הצטערתי מאוד לשמוע את סיפורך אבל נקודת החוזק שבה היא באמת הנכונות שלך להמשיך בחיים ולהביא משפחה וילדים. יש בזה ללא ספק אלמנטים בריאים. אני פוגעת בעצמי באופן אחר (בעלת רקע דומה לשלך בילדות) אבל לא מסוגלת להתחייב למשפחה וילדים כי אז לא אוכל לשמור לעצמי את האופציה להתאבד. כמה פתטי אבל מרגישה שלא יכולה מוסרית להעביר את התופת שבי לאחרים. וניסיתי את כל הטיפולים האפשריים אבל אי אפשר לעזור כנראה למי שלא מעוניין בחיים. ולפי דברייך נשמע שאת כן שזורה בהם בתוך החיים ולכן יש לך תקווה.

19/08/2009 | 19:49 | מאת: רות

כן אני מטופלת כבר שנה אצל מטפלת אלטרנטיבית שהמפגשים אצלה כוללים שיחות ,דימיון מודרך איזון אנרגטי ועוד... הטיפול עזר ועוזר לי מאוד גם היום ,במהלך השנה הייתי בתוך הכאב הגדול של מה שעברתי בילדותי (ועדיין לא יסתיים)ועכשיו המיקוד הוא בנושא ההקאות אני יודעת שיש קשר בין השניים אבל רק לפני כמה חודשים הרגשתי שאני יכולה לשתף אותה בזה ועיקר העבודה עכשיו יהיה סביב הנושא. אני מרגישה שההקאות הם חלק ממני לאור העובדה שרוב שנות חיי אני משתמשת בהן כשאני במצוקה כלשהי ,כשקשה לי כשאני לבד ובעיקר שהפחדים מנהלים את מחשבותי אם יש משהו שתוכלי להציע אשמח לקחת. רות

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית