מה לעשות ):

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

12/08/2009 | 22:00 | מאת: רוית

רהי, אני פעם ראשונה כותבת כאן.. אני נמצאת באי ודאות עם עצמי, מצד אחד אני יודעת שזה הפרעת אכילה מצד שני אני לא מקבלת את זה עם עצמי אני די מדחיקה את זה שאני אכן סובלת מזה ואני אומרת שאני מקיאה לא בגללל זה שיש לי בחילה ושהחידק בקיבה גורם לי להקיא, אך אני יוודעת היא שאני אשמה שאני אוכלת בצורה מופרזת מרגישה אשמה שמנה ומקיאה שוב אוכלת ושוב מקיאה .. אני הידועה בתור זאתי שתמיד רעבה ואוכלת הרבה.. רציתי שאמא שלי תשים לב לזה ותעזור לי אבל היא לא שמה לב ולפנות אליה עם הבעיה אני ארגיש שאני פוגעת בה שאני ככה, אני גם בנאדם חרד לוקחת רסיטל שלוש כדורים ביום):מה לעשות עם המצב הזה? אני מרגישה תקועה בתוך בועה שחורה

15/08/2009 | 12:21 | מאת: מאיר נעמן

רוית, מצוקתך ניכרת ומעוררת אמפטיה. אבל.. אין מנוס מפנייה לייעוץ/טיפול מקצועי-פסיכולוגי, אצל מומחה/ית להפרעות אכילה. ייתכן ואפילו טיפול קצר יהיה בו כדי לסייע לך להתמודד ביחסייך עם אמך ובעיקר לסייע לך לשלוט על הפרעת האכילה ממנה את, כנראה, סובלת.

שלום רוית אני מתנצלת שלקח לי זמן לענות, ותודה למאיר נעמן הפסיכולוג שתרם בפורום ממחשבותיו. לא ציינת בת כמה את וממתי את לוקחת רסיטל. בכל מקרה, אם את נוטלת טיפול תרופתי, אז וודאי קיבלת אותו מפסיכיאטר או רופא משפחה אותו שיתפת בקשיים כלשהם שלך. לפיכך, אני מציעה שבתור התחלה תפני לאותו איש מקצוע ותשתפי גם בנושא ההקאות. עליך לקבל טיפול הממוקד בהפרעות אכילה, ויש בפורום רשימה של מקומות המתמחים בכך, אך אולי אותו איש מקצוע שמכיר אותך ואולי גם את אמך, יוכל לעזור לך להתגבר על החשש שבפניה לטיפול סביב נושא זה. עדכני אותנו מה חשבת וכיצד התקדמת גילי

16/08/2009 | 20:35 | מאת: רוית

אני בת 21 ולוקחת רסיטל בערך שנה וקצת בגלל בעיות לחץ וחרדה אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי , ואצל פסיכיאטר, לא ממש התעמקנו על הבעיה של ההקאות, עם אמא שלי אני לא מסוגלת לדבר על זה .. אני מתביישת בזה וקשה לי לדבר על זה פנים מול פנים, כל פעם אני באה לדבר על זה אני עוצרת את עצמי..

11/09/2009 | 17:21 | מאת: חברה

לפעמים המתנה הכי גדולה שאנחנו יכולים לתת לאדם שאנחנו אוהבים היא לתת לו לעזור לנו. אני מדברת מניסיון.. הייתי במצבך וחבל לי שלא הלכתי לאמא שלי מוקדם יותר. תתפלאי כמה כוח אפשר לשאוב מהוודאות שמישהו אוהב אותך ומוכן להישאר שם לא משנה מי ומה את רק בגלל שאת את. זה עושה את כל ההבדל...

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית