אכילת יתר

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

07/08/2009 | 01:25 | מאת: אילת

אני אוכלת בלי יכולת לשלוט ונכנסת לדכאון מהאכילה המיותרת (אני אוכלת גם כשאני לא רעבה) ואז אני מכניסה את עצמי למישטר של אכילה ממש מועטת, וזה חוזר על עצמו. העינין הוא שאני בחורה דיי רזה ואני אף פעם לא מגיעה למישקל עודף, האם זה נחשב הפרעה?

שלום אילת. כל הכבוד שפנית להתייעץ כאן. אם נתייחס למונח "הפרעה", באופן המילולי שלו, נראה שהכוונה היא למשהו שמפריע לנו. האם מצבך מפריע לך? את מתארת אכילה לא נשלטת, דבר שמפריע לך בוודאי וגורם לך לתחושת דכאון. לאחר מכן את מתארת משטר אכילה מועטת, שמפריע לגופך לשמור על בריאותו שכן צמצום באכילה אפילו לזמנים מסויימים, פוגע בגוף ובוודאי אינו נעים, ואת גם כותבת כאן, סימן שהתנהלות זו עוררה בך חשד שמשהו אינו כשורה. העובדה שאת די רזה מרגיעה אותך אבל לא אותי, כי אולי את רזה מדי בשל אותן תקופות של משטר אכילה. מעבר לכך, הדפוסים שאת מתארת עלולים להחריף ולהתפתח להפרעת אכילה קשה. אני ממליצה לך בחום לפנות לאחת מהמרפאות הציבוריות המתמחות בהפרעות אכילה (יש הודעה בנושא זה מהימים האחרונים בפורום), או לפנות לטיפול פרטי אך ללא ספק לא להזניח. חבל שהאכילה שלך תהיה גורם לא נעים בחייך, בעוד שאכילה יכולה להיות פעולה נעימה, מהנה ונטולת מתח. כמו כן אני ממליצה שתפני לרופא משפחה ותבקשי בדיקות כלליות. אינך צריכה לפרט מדוע את מבקשת. מספיק שתגידי שאת לא אוכלת באופן מסודר ורוצה לבדוק שלא חסרים לך חומרים. פשוט יש לבדוק שתקופות המשטר לא גרמו לחוסרים של חומרים מסויימים (כגון ברזל ו B12) בגופך. אני כאן אם תהיינה לך שאלות נוספות גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית