המראה רעה!

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

29/07/2009 | 22:43 | מאת: LOST

המראה רעה, אכזרית ומרה. שונאת את מה שמשקפת היא. ובכול זאת- בכול הזדמנות נעמדת מולה. בודקת, מודדת, בוכה, מנסה להבין איפה בדיוק אני טועה?! אם כולם טוענים שאני טועה, שיש לי חשיבה מעוותת, שזה רק בדמיון שלי, למה אני לא רואה זאת? למה מה שרואה, הוא הרבה מעבר לכול דימיון? זה משגע אותי. אני מול המראה, עוברת כמעט כל מקום בגוף הזה, אין איבר שלא הייתי מורידה ממנו עוד קצת. מסתכלת על הרגליים והם כל כך שמנות, הירכיים מפחידות! על הבטן אין בכלל מה לדבר. שנים שיש לי הרגל, ללכת עם התיק כשהוא מונח על הבטן, שמשהו יסתיר ולו בקצת. בכול פעם שהולכת ברחוב, מרגישה שכול מי שעובר למולי, ברגע שמתקרב נראה כל כך קטן מולי. מרגישה גדולה ענקית מגושמת, ובאתה נשימה כל כך קטנה מבפנים. זה משגע פילים. נמוכה מאוד ושמנה, לפעמים נראה לי שבשביל להרגיש באמת רזה, צריכה לרדת הרבה יותר מיום. כאילו בגובה הזה שום משקל לא מספיק נמוך. וזה לא רק בכאילו, כי בפועל מרגישה שמנה מאוד בזה המשקל. לא חשוב כמה יגידו אחרת, רוצה שפעם אחת, ינסו לראות את מה שאני רואה, בדיוק כמו שאני מנסה כל הזמן להקשיב למה שמנסים לומר לי. אבל לא יכולה לראות את מה שאומרים כשיש הוכחה מול העיניים למה שמרגישה. הריי בטן שמנה כמו של אשה הרה היא לא רק תחושה!!! אוי גילי אמרתי כבר, המראה רעה אכזרית ומרה.

שלום לך את מתארת את הסבל הקיומי שלך. כל המוח עסוק ומוצף במראה ובמשקל. זה וודאי משגע, מעייף ומתיש. השאלה בעיני אינה האם אם כן או לא בעודף משקל, שהרי את חשה שהיית רוצה לרדת במשקל ועם זה לא ניתן להתווכח. השאלה היא מה המשמעות של להיות בעודף משקל עבורך. כתבת על תחושה שאת ענקית ומגושמת, אך באותה עת קטנה מבפנים. תחושה זו היא אולי המרכזית כאן. את מנסה "לעדן" את נוכחותך אותה את חווה כמגושמת, על ידי רזון, אך בעצם, מדובר בחוויה פנימית. לעיתים קל לנו להתבונן במראה ולרצות להעלים חלקים חיצוניים של עצמנו, מאשר להתבונן פנימה ולהבין מה הם החלקים הפנימיים אותם אנו בעצם רוצים להעלים. והרי חלקים פנימיים לא תמיד אפשר להעלים. וזה מלחיץ. לכן אנו נטפלים לבטן, לירכיים ומנסים להעלים אותם במקום את מה שהם מייצגים. ההתבוננות פנימה, היא עבודה לא פשוטה, אך היא משתלמת, שכן ברור כעת שאת מוציאה המון אנרגיה על מלחמה בלתי אפשרית. גם אם תרדי עוד במשקל תמשיכי כנראה לחוש מגושמת באותה מידה, וזה כי לא המראה הוא הגורם האמיתי לתחושותייך. כתבת שהמראה רעה אזכזית ומרה. אך האם אנו לא רואים במראה את בבואתנו הפנימית והחיצונית? אולי את חשה רעה אכזרית ומרה? נסי לחמול על עצמך. מעט. התבונני במראה עם מעט פחות כעס ומעט יותר חמלה. מעט. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית