הפרעת אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

26/07/2009 | 23:46 | מאת: קרן

לד"ר גילי אגר שלום. שמי קרן אני בת 29 ואני סובלת מהפרעות אכילה . דוגמה:כשאני אוכלת אני בלחץ כל הגוף באי שקט כשאני אוכלת. וכשאני בולעת את האוכל אני צריכה לבלוע פעמיים ואחרי זה את הרוק אחר כך אני ממשיכה לאכול. לפעמים קשה לי לבלוע את הרוק. תמיד כואב לי הגרון. קשה לי לנשום במיחד אחרי האוכל.טקשה לי לעשות גראפס. לפעמים אני מרגישה בחילות כאב בין החזה. יש לציין שאני סובלת מחרדה נוראית. כיום אני לוקחת רסקיו+לרוויאן לפני האוכל כדי לאכול קצת יותר רגוע. רציתי לדעת מה אני עושה במצב זה אני מיואשת. תודה

שלום קרן נשמע שאת אכן סובלת מהפרעת חרדה ואולי משילוב בין כמה הפרעות. איני בטוחה שאת סובלת מהפרעת אכילה במובן המקובל הכולל פחד מעליה במשקל. לדעתי, את זקוקה לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי הממוקד בנושא החרדות. ישנן מרפאות ציבוריות מסויימות המקיימות טיפול כזה, אך בד"כ הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי מתבצע במסגרת פרטית. היתרון הוא שמדובר בטיפול קצר, ממוקד ובד"כ גם יעיל. על טיפול קוגניטיבי התנהגותי אוכל להמליץ לך בהתאם למקום מגורייך. היכן את גרה? האם תהיי מוכנה לקבל טיפול פסיכולוגי בנושא זה? האם את יכולה לממן טיפול פרטי (בין 300 ל 400 ש"ח לפגישה)? האם תהיי מוכנה לפנות למרפאה ציבורית? עדכני מה דעתך גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית