עובדים עלי?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

05/04/2015 | 16:29 | מאת: ערן

אני בן 30. סובל מאנורקסיה מגיל 13 ומטופל מגיל 20 אצל לפחות 10 מטפלים שונים. אני חייב לומר,שיאמר לזכותי שתמיד תמיד תמיד באתי חיובי,באתי נכון לטיפול,באתי מוכן לשינוי. אני אדם שמסתדר טוב עם אנשים ואינני מגדיר את עצמי עוין וגם אחרים יעידו שאני אדם אוהב אדם וסבלן. הטיפול מעולם לא עבד...ניסיתי פעמיים בשבוע גם..אפילו אצל אחד המטפלים 3.. זה לא עבד. ואני רוצה להבין,האם באמת טיפול פרטני ורגיל של אחת או פעמיים בשבוע אצל פסיכולוג/ית באמת יכול לשנות חיים של חולה אנורקסיה? האם אפשר לעבור את המחלה הזו מבלי להיות בהשגחה,מבלי לעבור איזה טיפול מאוד אינטנסיבי? למה המטפלים לא אומרים מלחתחילה שהסיכוי לעבור את האנורקסיה הוא קטן מאוד בטיפול כזה..? אני טועה? אני יחיד? אני פשוט מייחס את המעבר שלי ממטפל למטפל וממטפלת למטפלת לכך שזה פשוט לא הפיתרון לבעיה. ולא כי אני לא התחברתי לאף אחד מהם/ן..אשמח לתשובה.. תודה.

שלום לך ערן וחג שמח, קראתי מה שכתבת והרגשתי את התסכול הגדול ואת התקוות שכל פעם מלוות באכזבה כשאתה מתחיל טיפול חדש. אני יכולה לנסות ולענות לך על השאלות על פי מה שאני מבינה וחושבת כמובן. אז קודם כל אפשר להתרפא מאנורקסיה, ולפי ראות עיני גם אם צריך להיות במעקב כלשהו מדי פעם זה לא אומר שלא מתגברים על המחלה. הכוונה במעקב היא שהאדם יהיה מדי פעם בשיחות אצל מטפל מומחה לעניין שיחד אתו הוא יוכל לדאוג לכך שלא יוצרו שוב תנאים שיקלו על התעוררות המחלה שוב. בנוסף לזה, ההצלחה של הטיפול תלויה כמובן בכל מיני גורמים , גורמים שתלויים במטופל וגם גורמים שתלויים במטפל, והכי חשוב: הקשר שנוצר בין שניהם!!!! וזה נכון לכל סוג של טיפול. אז אני באמת לא יכולה לדעת מה הסיבות שאתה מרגיש שהטיפולים שלך לא צלחו ..אולי תחשוב האם באמת התחברת ממש למישהו מהמטפלים? האם הרגשת באחד מהטיפולים שאתה יכול באמת להביא הכל לטיפול ולהרגיש ממש נוח ופתוח ובטוח? איך הרגשת עם המטפל או המטפלת כאדם? מה הרגשת כלפיה או כלפיו ומה חשבת שהוא הרגיש /ה כלפיך? אלה שאלות מאד רגישות הקשורות לקשר שביניכם וזהו דבר שקורה טוב או לא מספיק טוב בטיפול ואין משהו חשוב ממנו. חשוב על כך ותחזור לכאן אם תרצה להוסיף משהו או לשאול משהו נוסף..לא הייתי רוצה שתתייאש מהצלחה בטיפול.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית