סרבנות אכילה בת 5

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

31/12/2014 | 12:02 | מאת: קרן

שלום, ביתי מסרבת לאכול. היא משחקת וחייכנית וכשמגיע שעת האוכל , ורואה שמסדרים שולחן מתחילה לבכות. זה קורה גם בגן. לציין, לפני חודשיים נחנקה מגמבה ומאז לועסת את הירקות החיים ויורקת לא בולעת. השאלה: האם יש קשר? לאן פונים והאם צריך לפנות?

קרן שלום, ילדתך בגיל מאד צעיר ואין סיבה לדאוג .. לא כתבת האם הבעיה החלה לאחר שהשתנקה מהירק או שהיתה גם לפני.. לילדים יש כוחות הסתגלות ושינוי גדולים מאד והמערכת הרגשית אצלם מאד גמישה עדין. אז מה שאני ממליצה לך הוא שקודם כל תפסיקי כל לחץ או הבעת דאגה שקיימים סביב הענין של האכילה ..וגם תבקשי את מה שאני כותבת כאן גם מהגננת וצוות הגן. כאשר את עורכת שולחן את מזמינה את בתך לשולחן בנעימות אבל את לא לוחצת או מכריחה אותה לגשת. גם בגן תבקשי אותו דבר. אם לא יהיה לחץ על הילדה והכל יהיה עטוף בנעימות ובחיוכים, היא לבסוף תמצא את דרכה לשולחן מרצונה. לגבי היריקה של הירקות, תנסי להתעלם מזה ואפילו לא לתת לה ירקות למשך זמן מוגבל, כדי לאפשר לה לשכוח קצת את הענין ואז בהדרגה להחזיר. אשמח אם תדווחי לי מה התפתח ...

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית