אופוריה בהתקף

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

31/08/2019 | 20:03 | מאת: הדר

שלום רב, חשוב לי להבין -מדוע ,איך ולמה יש מצב של אופוריה שנייה לפני ותוך כדי התקף בולמוס? הרי ביום יום יש שמירה קפדנית על התזונה והראייה על הגוף היא כשמן,אז איך פתאום יש "אישור" שמכניס למצב של אופוריה לאכול מלא? תודה רבה

שלום לך הדר. בולמוס אכילה לא קשור להרגשת אופוריה. הוא נובע לרוב ממצב של לחץ או מצוקה רגשית שמוצאת את הביטוי שלה בהתקף אכילה שמסית את המוקד לכיוון האכילה.

09/09/2019 | 18:12 | מאת: הדר

מעבר למצוקה הנפשית,מדוע יש תחושת אופוריה בהתקף עצמו וכשהוא מסתיים האופוריה נעלמת,ואז כאילו רק "קולטים" מה עשינו? מה זאת תחושת האופוריה הזו? תודה

זו התנהגות שמונעת על ידי דחף. כל המצוקה והמתח מתנקז לתוך האכילה. לאכילה הזו יש תפקיד רגשי.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית