ילד בן 7 שלא רוצה לאכול

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

05/07/2019 | 20:54 | מאת: לי

שלום.בני נולד עם רפלוקס והרבה להקיא בגיל שנה טופל בסירופ זאנטאק והיה תקופה שפחד להיכנס לכסא אוכל בכללי כל מחלה שיעול מגרה גג רפלקס ויכול להקיא בקלות .היה לחץ מצידי חזק בקטע של האוכל כעסתי שלא אוכל ...(☹☹☹טעות... ובגיל יותר מאוחר לא רצה לנסות מאכלים חדשים בכלל אוכל סוג אוכל מסוים .בגיל 7 התחיל לומר את כועסת בגלל אוכל אני לא רוצה לאכול...מסרב . לא תמיד יש ימים ויש ימים שמסכים כבר אני מנסה לא לעשות מזה סיפור לשחק לסםר סיפור תוך כדי . לשים קטשופ רוטב פיצה וכולי לשבת לאכול מולו לשבת לעשות ארוחות שישי ביחד לאכול ביחד מרגישה ממנו הבנתי שהוא רוצה לשלוט באןכל ולהחליט אז אני מנסה להיות רגועה לא להילחץ כשלא אוכל לא להראות לו שזה מפריע לי אבל חוששת מהפעמים שהוא מסרב שחלילה לא יתפתח ליותר מצב חמור שלא יפתח אנורקסיה כי כרגע עם אציע לו קוראסון או עוגיה עם שוקולד או פיתה עם שוקולד יסכים לזה במקופ אוכל.מודאגת נורא מה לעשןת שלא ידרדר מלבד להוריד לחץ. תודה מראש

שלום לך לי. אני ממש ממליצה לך לפנות להדרכת הורים כדי לנסות למנוע התפתחות של הפרעת אכילה. ברור על פי התיאור שלך שההתנהגות שלך בנוגע לאכיחה של בנך גרמה לו למצוקה וחהימנעות מאכילה. אפשר לתת לך הדרכה במספר מועט של פגישות כדי שתדעי איך לנהוג ואיך לא לשגות.

אני רוצה להדגיש לך בנוסף שהטיפול צריך להיות בשלב זה רק דרכך. חשוב שאת תשני את ההתייחסות.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית