יצרתי הפרעת אכילה אצל ביתי - מודאגת

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

16/11/2013 | 20:33 | מאת: אביטל

אני רזה, באתי ממשפחה רזה, אבל תמיד היינו במודעות לנושא. התחתנתי עם "שמנמן" ומשפחתו קצת יותר משמנמנים.. לכן, מאז לידת ביתי הראשונה - כבר מהיותה תינוקת ראיתי שהיא במבנה שלו ולכן דאגתי עוד מהינקות.. הנקתי הנקה מלאה בלבד עד גיל שמונה וחצי חודשים והיא היתה תינוקת מלאה.. אני מודעת להכל! יודעת איזה נזק אני גורמת לה עם ההערות שלי, אבל אני ממש ממש רוצה לשנות ולתקן. לא אעזר בשום מכון ולכן אל תמליץ לי על זה. העניין הוא שהיא כבר בכיתה א'. רזה, פשוט מבנה מסיבי יותר, (לא מהרזות,דקיקות..) אבל לגמרי בסדק גמור! אבל ברור לי שקיים נזק רגשי ואני עצובה על כך מאוד!! היא מפחדת לאכול ליידי דברים מתוקים ובכלל.. מופתעת שאני נותנת לה. אני כל הזמן מנסה לשחרר - אבל ממש ממש קשה לי. אין לי שום בעיה שיוכלו מתוקים - להפך, גם אני אוהבת ואין מנוס מזה. אני אופה וקונה הרבה שטויותת אבל לצערי, היא כמעט ולא נוגעת בפירות\ירקות מיוזמתה ואז בגלל זה מתחיל הויכוח. אשמח לקבל טיפ - איך עוזרים לאמא מודעת.. באמת באמת שאני יודעת מה עלול להיות וכמה זה הרסני ופוגע, אך לעיתים לצערי אין לי שליטה. כמה שאני אומרת שאני אשחרר והיא תוכל מה שהיא רוצה - ככה זה בטוח יתאזן.. קשה לי ושוב אני מקלקלת איכשהו. יש לי עוד שני ילדים אחרי - ותודה לאל לאף אחד מהם אין שום בעיה. איתן אני לגמרי משוחררת ומתנהגת שונה לחלוטין (ככל הנראה כי "נרגעתי שראיתי שהם כמוני".. מבנה צר) אני יודעת שאני עושה לה אוול רק כי אני חושבת ורוצה שתיהיה רזה בעתיד ושלא תהיה מלאה ושמנה כמו המשפחה של בעלי - זה מאוד מפריע לי וגם מפחישד אותי שיגרום לבעיות בדימוי העצמי ובביטחון הירוד כתוצאה ממראה חיצוני.

שלום לך אני ממליצה לך בחום לפנות להדרכה בעניין זה. יש לי המלצה על מטפלת מעולה לטיפול קצר מועד יעיל וממוקד. אם מעוניינת- פני אלי בפרטי [email protected] בברכה, גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית