התעסקות באוכל ופחד מטורף להשמין בת 17

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

02/12/2018 | 15:14 | מאת: אנונימית

היי..כבר מעל כמה חודשים שאני נמצאת במרדף אחרי עצמי אני חייבת לציין שכל חיי הייתי רזה מאד מאד ולא עולה במשקל יותר מידי הייתי תמיד בסביבות חמישים כשהגובה שלי הוא מטר שישים. אני חיה על שוקולדים ועל דברים לא בריאים כל כ"כ ואפילו לא אוהבת ירקות. הייתי אוכלת יותר מ3 שוקולדים ביום ולא מחשבנת על שום אוכל שנכנס לי לפה גם אם זה היה אפילו לאכול פיצה אחרי שוקולדים וסופגניות לצורך הדוגמא.באמת לא היה לי חשיבה או אכפתיות. בסביבות החופש הגדול התחלתי לפחד על עצמי ועל המשקל שלי פחדתי לעלות במשקל בבום בגלל גיל ההתבגרות ולחשוב שאני אשמין ולא אשאר ככה לתמיד התחלתי לחשב כל קלוריה שנכנסה לי לפה, הורדתי את כמות השקולדים לאחד ביום ולפעמים מוותרת על ארוחות רק כדי לא לעבור את ה950 קלוריות ביום ולאפשר לעצמי לאכול שוקולד או משהו מתוק במסגרת הקלוריות האלו. תמיד הייתי אוכלת ארוחות מלאות ובמקביל שוקולדים ושטויו בלי לחשוב אם לוותר על משהו. התחלתי לוותר על ארוחות או על מתוקים כדי שזה לא יעלה על כמות הקלוריות ירדתי ממשקל של 48 ל43.4 כרגע אני במלחמה עם עצמי אני כל יום אומרת לעצמי "היום את אוכלת מה שבא לך" "היום את לא מחשבת ואת אוכלת גם אם זה יעלה את ה1200 קלוריות ביום. ואני פשוט לא מצליחה השוקולדים זה ההנאה שלי וזה סוג של התמכרות ואף פעם לא השמנתי בגלל זה או סבלתי בגלל זה ועכשיו אני פשוט במלחמה על כל אוכל שנכנס לי לפה ולא יודעת מה לעשות אני כל הזמן מפחדת שאני אשמין פתאום במיוחד שאני הרזה היחידה במשפחה ושזה לא גנטי מהמשפחה שלי.. נמאס לי מהחישובים

06/12/2018 | 10:37 | מאת: אנונימית

חשוב לי לציין שגם המחזור מאחר לי החודש וחצי...

שלום לך אנונימית. ההתעסקות הרבה שלך בעניין המשקל והקלוריות היא עניין שיש להבין מדוע היא נוצרה ואז לראות איך מקטינים אותה. במקרים רבים היא נוצרת בגיל ההתבגרות גם בגלל השפעות סביבתיות וחברתיות. גם במקרה כזה כדאי לקבל ייעוץ שיעזור לך לעצור את התהליך הזה.בדקי עם מי את יכולה לדבר על הנושא ואם את זקוקה להפנייה כתבי לי.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית