ירידה במשקל ופחד לעלות בת 16 וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

04/10/2018 | 18:05 | מאת: ליאור

היי, אני בת 16 וחצי ומאז ומתמיד הייתי ילדה רזה מאד המשקל הכי גבוה שלי היה 53 ואני בגובה 1.61 אני תמיד הייתי חולת שוקולדים ומאכלים לא בריאים, לא אוהבת ירקות ודברים כאלו ואוכלת רק שטויות בעיקר והייתי אוכלת מה שאני רוצה כמה שאני רוצה בלי לדאוג או לחשוב בשנה האחרונה התחלתי לפחד על המשקל שלי מבצקים, סוכרים וכל מה שגורם לי לעלות במשקל. פחדתי שבגלל שאני בגיל ההתבגרות זה יבוא לי בבום ויום יבוא וכל האוכל שאכלתי יתבטא בגוף שלי ובמיוחד שבמשפחה שלי אף אחד לא רזה כמוני ואפילו מלאים. בחופש הגדול המצב יותר התדרדר בדאגות שלי בגלל שידעתי שאני לא הולכת להזיז את הגוף הרבה בחופש והתחלתי להמעיט באוכל, במקום שלוש פעמים של נס ושוקולד, פחות מפעם אחת לפעמים לא הייתי אוכלת יותר מארוחה אחת ביום גם בגלל השעות המאוחרות שהייתי קמה ובעיקר מחשבת קלוריות על כמעט כל מאכל שנכנס לי לפה. אני התחלתי לצאת להליכות ולהתאמן הרבה יותר ולפחד מלהשמין הרבה יותר.. מעולם לא הייתי ואני לא בעד הרעבה וזה לא מה שהתכוונתי לעשות פשוט אכלתי פחות ממה שאני רגילה ממשקל 51 ירדתי ל46. האם אני מפתחת הפרעת אכילה? תודה מראש

שלום לך, אני חושבת שחשוב לברר מדוע התחלת לחשוש למשקל שלך באופן קיצוני כזה פתאום. לא הייתי משאירה את זה ככה כי במשקל כמו שלך זה גם יכול להביא לבעיות בריאות וגם כי יש לפחד הזה סיבות רגשיות תמיד. את מוזמנת להתייעץ אתי בפרטי לגבי מה יתאים לך והיכן.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית