משקל

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

22/07/2009 | 17:35 | מאת: שונמית

שלום, ה- BMI שלי כרגע 17.9 אבל לעיתים יכול לרדת ל- 17.5 . לפי תוצאה זו אני מוגדרת כתת משקל אבל למעשה, נראית בריאה. שאלתי היא אם לא קיימים קריטריונים נוספים להגדרת המשקל כפתולוגי. אני אמנם בחורה דקיקה (במשקל קבוע מזה שנים) אבל בריאה ונראית בריאה, התזונה שלי תקינה. האם בעצם ניתן לומר שכל האנשים הרזים מוגדרים בעצם כתתי- משקל...?

שלום לך שונמית BMI הנמוך מ 18 נחשב לנמוך מהטווח התקין, אך יש לציין שה BMI הינו מדד מאד כללי ולא מדוייק, שלא לוקח בחשבון את הרכב הגוף (יחס בין שרירים לשומן ונתונים נוספים) ועל כן אינו נותן הרבה מידע. ה BMI אינו נותן לנו מידע גם על הרכב המזון. מישהו יכול להיות עם BMI תקין, אך תפריטו מורכב רק מגזר ושוקולד והאדם אינו עושה פעילות גופנית כלל... במקרה כזה גם אם משקל גופו תקין, הרי שגופו נמצא בחוסרים של חומרים חיוניים, ואינו בכושר. המילה פתולוגי אינה רלוונטית כאן. מבחינת הפרעת אכילה, על מנת לאבחן הפרעת אכילה דרושים סמפטומים רגשיים והתנהגותיים הקשורים לרצון לרדת במשקל, ולא רק BMI נמוך מהטווח התקין. מבחינה רפואית, מצבו הבריאותי הכללי של הגוף אינו נקבע על פי המשקל עצמו או ה BMI אלא על סמך בדיקות מעמיקות יותר ומקיפות כגון בדיקות דם שונות, בדיקות לחץ דם וכו'. אני מציעה שתוועצי עם רופא המשפחה על נושא בריאותך ומשקלך על מנת לבחון האם עבור גופך הספציפי, משקל זה מתאים (יש לבדוק האם המחזור שלך סדיר והאם יש לכך קשר למשקל הגוף). כמו כן, חשוב להוועץ בתזונאית על מנת לוודא שהרכב המזון שאת אוכלת מתאים לך. שיהיה בהצלחה גילי

23/07/2009 | 21:56 | מאת: שונמית

לגילי, תודה על תשובתך, זה כנראה מורכב הרבה יותר מאשר נוסחה מתמטית... אנשים רזים (סתם כך במקרה) לפעמים נדרשים להסברים מהסביבה, ולפעמים נותנים לך הרגשה שאם אתה נראה כפי שאתה נראה זה כנראה בגלל שאתה שותה כוס של מיים בשבועיים. ואז לפעמים נדמה לך שאתה כזה ואתה מאמץ שד שהוא לא היה במקורו שלך בעצם, וזה נורא מבלבל.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית