בולמוס לילי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

23/04/2013 | 22:27 | מאת: טל

היי אני בת 23 בקרוב. לפני שנה חזרתי מטיול פחות 7 קג ממשקלי (עקב מחלה והייתי תת משקל) מאז חיי עסקו רק במשקל והסובבים נכנסו לי לצלחת. בחודשים האחרונים העלתי לפחות 7 קג וקשה לי עם זה לכן אני לא אוכלת הרבה ביום. השינה שלה ממש לא סדירה אז כל פעם שאני מתעוררת אני פושטת על המקרר ואוכלת מלא וישר יורקת אחר כך. התחלתי טיפול מקצועי אבל נראה לי שהכל חסר תקווה.. יש המלצות? ובנוסף אם אני יורקת את האוכל הוא עדין מחשב כקלוריות לגוף?

היי טל. למה חסר תקווה??? זה מאד הגיוני שהגוף חוזר למשקל הקודם לאחר מחלה. זה מנגנון שמגן עליו וזה בסדר. האם את עוסקת גם בפעילות גופנית? פעמים רבות זה פתרון שמסייע להרגשה ולחיבור לגוף מבלי צורך להתעסק עם אוכל. בנוגע ללעיסה ויריקה- אין לי באמת מידע על ההשפעה של זה מבחינה קלורית אבל נפשית זה בטח לא משאיר אותך עם הרגשה נעימה. עדכני איך הטיפול מתקדם. גילי

02/05/2013 | 12:49 | מאת: טל

חסר תקווה מבחינה פסיכולוגית אולי גם שאני לא רעבה יש לי את הצורך להכניס משהו לפה ולירוק אותו. יחסית אני לא אוכלת הרבה במהלך היום ואני מבינה שהגוף שלי צריך עוד אנרגיה אבל בגלל שאני לא מצליחה להתנער מהרגלי היריקה אני פועלת בהתאם. ולצערי אני עדין עולה במשקל. אני עושה פעילות גופנית ועובדת קשה אבל שום דבר לא מצליח למנוע את העלייה. כשאני נכנסת לבולמוס אני לא מצליחה לצאת מיזה למרות שאני יודעת שזה רע. אני כבר לא יודעת מה לעשות

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית