התנהגות משפחה "בשלט רחוק"- חו"ל

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

06/01/2013 | 22:37 | מאת: הללי

שלום רב! אחי בן ה21 מציג אכילה בקווי אורתורקסיה- נמנע כליל ממאכלים שאינם פירות מזה כחודשיים, לפני כן תזונתו הוקצנה והידרדרה מאכילה רגילה אל צמחונות וטבעונות, וכרגע מסרב לאכול כל דבר שאינו "בריא"= לכן צורך רק פירות. גובהו 1.70 ומשקלו 50 קילו. הוא מתגורר בחו"ל, אנחנו פועלים כרגע לדחוף אותו לגשת לטיפול- שאלתי היא כיצד מומלץ לנהוג במקרה זה? האם להמשיך ולדחוף אותו לשלב מאכלים שאינם מאוד חורגים מהקו הנוקשה שאימץ, לדוגמה- לשלב מעט לחם בכל יום (הוא עדיין מסרב לכך כרגע)? לקבל כרגע אכילה שמושתת אך ורק על פירות כל עוד יעלה את הצריכה הקלורית כך שלא ימשיך לרדת במשקל? תודה רבה!!

שלום לכם. לנסות לשכנע אדם לאכול באופן שונה מזה שהחליט שנכון לו, זה מתכון לכשלון. זה נכון כשהאדם חי קרוב וגם כשהוא רחוק. אחיך זקוק לטיפול שיעזור לו להבין מדוע נכנס לסחרחסת ה"בריאות" הזו, וגם יקבל סיוע מעשי מתזונאית לגוון בהדרגה מחדש את התפריט שלו. מנסיוני, כשהמשפחה מנסה לשכנע, זה רק מרחיק. עליכם לשקף לו שאתם דואגים, אך יודעים שיש לו בעיה ושזה לא נתון לשליטתו כרגע. וזה באמת המצב כפי שזה נשמע. אני כותבת כאן כמנהלת פורום הפרעות אכילה אך הקמתי מיזם בשם "טיפול קרוב", המעניק טיפול פסיכולוגי לישראלים בעולם בעברית (באמצעות הסקייפ). אם תהיו מעוניינים, יש במיזם פסיכולוגית מומחית בהפרעות אכילה, ונוכל לצרף גם תזונאית. זה עמוד הפייסבוק שלנו https://www.facebook.com/tipulkarovIsrael?ref=hl וזו כתובת המייל שלי אם תהיו מעוניינים לבדוק את האפשרות הזו [email protected] בכל מקרה, בהצלחה! גילי

07/01/2013 | 06:34 | מאת: הללי

מודה לך מקרב לב ואכן נעזר בך!

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית