חרדה ממחסור במזון..................

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

28/03/2017 | 22:08 | מאת: טלי

שלום רב. אשמח ואף אודה למענה לפנייתי. בתי בת 12+ מזה כ 4 שנים נמצאת בעליה מתמדת במשקלה (כיום: גובה- 142, משקל- 76). ניסינו הכל כמעט: דיאטניות, תרפיסטיות, רופא, מכוני כושר (אחרי שהלכה לשיעור או שניים,עזבה) וכו. - בתי ממש חרדה שלא יהיה לה מה לאכול בארוחת הצהרים של מחר בביהס. -בתי אינה מוכנה להסתפק בארוחה שאינה כוללת מנת בשר. -בתי אינה יכולה לדחות סיפוקים ולא לטעום חתיכה מעוגה שאפיתי לחברה. - בתי טוענת שאינה יכולה לעצור אכילה עד שהיא מרגישה ששבעה. איני יודעת ממה היא סובלת: אכילה רגשית/אכילה כפיתית ואשמח מאוד אם תוכלו לעזור ולכוון אותי.

שלום לך טלי. לפני שאענה לך בהרחבה, האם תוכלי לומר לי אם ערכתם ברור פיזיולוגי ו/או הורמונלי כדי לוודא שאין בעייה רפואית?

29/03/2017 | 06:57 | מאת: טלי

חששתי מכך ולכן ערכנו בדיקות ואין בעיה. - אודה למענה והכוונה ככל שתוכלי.

לטלי שוב שלום, את סיפרת בשאלתך שהייתם כבר בנסיונות טיפול מגוונים, גם טיפול רגשי. אני לא מכירה כמובן את הנתונים של בתך ואת הרקע. אני רק יכולה לומר לך שכאשר מגיעה עלי לטיפול נערה שסובלת מתופעות שונות הקשורות לאוכל ולאכילה, אז אני מנסה לברר לגבי התחומים הבאים: הרגע המשפחתי הקשור להרגלי אכילה והחינוך לאכילה. רקע תורשתי משפחתי היכול להיות קשור לכך, המצב הרגשי של הילדה, יחסים בבית, יחסים מחוץ לבית, בעיות נוספות רגשיות שאולי היא סובלת מהן.. לכל מטופל קיים מצב סצפיפי שתורם לבעיות אכילה שנובעות תמיד ממצב פסיכולוגי אם לא ממצב גופני. ברור כזה ניתן לעשות כמובן רק עם איש מקצוע המומחה להפרעות אכילה ורצוי כמה שיותר מהר בשל גילה הצעיר. אם את זקוקה להכוונה יותר מעמיקה לגבי אופן הטיפול ולאן לפנות, את מוזמנת להתקשר אלי ואעזור לך בחפץ לב. מאחלת לכם כל טוב, רינה בלום 052-4491234.

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית