help

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

20/07/2009 | 19:42 | מאת: צ'יקה

היי גילי אני בת 27, 1.60 ונכון לעכשיו אני לא יודעת כמה אני שוקלת (אבל אני בהחלט במשקל תקין) כי אני פוחדת לדעת תמיד הייתי על גבול הבולמית: בולסת, אבל מקיאה מעט. אני בטיפול פסיכולוגי ובעבר הייתי גם בטיפול פסיכיאטרי (טופמקס+אפקסור), שמאוד עזר. אני מנסה להיכנס להריון בימים אלו, ומוטרדת מאוד מהעיסוק הכפייתי שלי באוכל ובמשקל. הפסיכולוגית שלי טוענת שאין לי הפרעת אכילה ושהעיסוק שלי נובע מהשאיפה לרדת במשקל ותולו. לעומתה הפסיכיאטר שאליו הלכתי נתן לי בלי חשש את התרופות, וכן חשב שמדובר בהפרעת אכילה. אני כל כך נואשת ולא מאמינה שיש מה שעוזר. במקום לחשוב ולהתעסק בהריון אני כל הזמן חושבת איך לרדת במשקל הייתי רוצה להמשיך לקחת את התרופות אבל יש סיכון בנטילתן בהריון ולכן אני לא אקח סיכון כזה איך אפשר להפסיק להתעסק באופן חולני באכילה ובמשקל??? אולי את יכולה לכוון אותי...

שלום לך צ'יקה. טוב שפנית. המלצותי כעת מתייחסות לעובדה שאת בהריון כגורם המכוון. מבחינתי, הדבר החשוב כעת הוא שתעברי את ההריון באופן בריא לך ולעוברך. לשם כך עלייך לאכול באופן בריא, ולהיות כמה שפחות במתח. ציינת טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי, אך לא ציינת האם את מצוייה כעת בליווי של תזונאית. נשים רבות הסובלות מעיסוק יתר באכילה ובמשקל, חוות חרדה רבה סביב ההריון.אפשרות טובה מאד למצב זה היא ליווי של תזונאית המוסמכת ללוות נשים בהריון. ליווי כזה יאפשר לך לדעת כמה עלייך לאכול על מנת שההריון יעבור על הצד הטוב ביותר, וללא עודף משקל ומטבע הדברים יוריד חרדה כי תרגישי שהמשקל בשליטה. אם הידיעה כמה את שוקלת מלחיצה אותך (דבר שכיח), תוכלי לבקש מהתזונאית שלא תגיד לך כמה את שוקלת אלא רק תכוון ותתן תפריט וטיפים. לאחר הלידה, תצטרכי להתמודד באופןישיר יותר עם העיסוק באוכל, אם באמצעות בטיפול הפסיכולוגי. אני נגד טיפול תרופתי לשם ויסות הדחף לאכול אך זו החלטה שלך. אם את שוקלת להשתמש בתרופות כלשהן במהלך ההריון, עליך להתייעץ טלפונית עם מכון טרטולוגי (מכון ליעוץ בנושא נטילת תרופות בזמן הריון והנקה, אשר קיים בכל בית חולים. ניתן למצוא טלפונים בחיפוש פשוט באינטרנט). המטפלת שלך טוענת שאין לך הפרעת אכילה. יתכן והיא מתייחסת לכך שמשקל גופך תקין, אך הפרעת אכילה מוגדרת במידה רבה על ידי מידת הסבל שהעיסוק באוכל ובמשקל גורמים לאדם, ואת מתארת סבל רב סביב נושא זה. לסיכום: 1. תזונאית 2. עבודה בטיפול על נושא האכילה והפחד לעלות במשקל (גם אם לא קוראים לזה לדעת המטפלת הפרעת אכילה) 3. הקפדה על הרגלים בריאים והפחתת מתח בהריון באמצעות 1 ו 2 4. לאחר הלידה התמודדות עם העיסוק במשקל באופן מקיף יותר 5. פנייה למכון טרטולוגי אם שוקלת לקחת תרופות 6. בהצלחה! 7. עדכני אותנו. גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית