אכילה רגשית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

10/09/2012 | 21:22 | מאת: אוהבת לאכול

שלום! אני בת 26, עברתי משברים נפשיים קשים במהלך השנים האחרונות ובנוסף סבלתי מ"חרדת עבודה" ולכן לא עבדתי. ברוך השם השתפר מצבי וסוף סוף התחלתי לעבוד! אך הבעיה היא שמרוב מתח ולחץ מהעבודה אני אוכלת בלי סוף..! עליתי 2 קילו בשבועיים בלבד שאני עובדת!! שום דבר אחר לא מצליח להרגיע אותי כמו אוכל. מה לעשות? איך אני מפסיקה את זה??

שלום לך וכל הכבוד על השינויים שעברת! ראשית, נסי להבחין ואז לכתוב מה הם הרגשות שאת מרגישה כשאת פונה לאוכל ומה המחשבות שלך. אם את מזהה רגש שלילי כלשהו נסי לחשוב על משפט שימתן אותו לפני שאת פונה לאוכל. לדוגמא: את מבחינה שיש לך חשק עז לאכול עוגיות. שאלי את עצמך וכתבי על ניר תשובה לשאלות הבאות: מה אני מרגישה כעת? מה אני חושבת כעת? מה אני רוצה שהעוגיות יגרמו לי להרגיש? לאחר שענית על שאלות אלה, נסי לחשוב על 3 דרכים שהיו יכולות להשיג את ההרגשה הזו אם לא היה קיים אוכל בעולם. 3 דברים שהיית יכולה לעשות/לחשוב/לדמיין/לבקש ממישהו, שהיו עוזרים לך להגיע להרגשה שהיית רוצה להרגיש כרגע. ואז, נסי משהו מהדברים הללו. לאחר מכן סביר שהחשק לאכול יהיה קטן יותר ותוכלי להסתפק בפחות אוכל או לא תזדקקי לו בכלל. ואם את רואה שקשה לך למצוא את הכיוון בעצמך, אני ממליצה לך לפנות לטיפול אצל תזונאית מומחית להפרעות אכילה, שתוכל לעזור לך להסתגל למצב החדש מבחינה רגשית ומבחינת תזונה. אם אינך בטיפול נפשי אני ממליצה גם לפנות לטיפול כדי שתוכלי לעשות את כל השינויים הללו עם הכי הרבה תמיכה וליווי. בהצלחה, גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית