האם אנ מפתחת אנורקסיה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה ואכילה רגשית

01/08/2012 | 17:02 | מאת: חסוי

אז ככה .. אני בת 15 .. במשך השנה הזו גבהי היה 168 ס''מ ומשקלי נע בין 60-62 ק''ג החלטתי להרזות וכעת גבהתי , וגובהי הוא 170 ס''מ ואני שוקלת 56 ק''ג אכלתי מעט מאוד, בצלוחית קטנה, ועסקתי בהמון פעילות גופנית מאומצת .. לא אכלתי שום ממתקים או דברים מטוגנים ואם היה מצב של הכנסת אוכל לא בריא לפה , ירקתי אותו באותו הרגע .. כמו כן גיליתי שבחודש זה לא היה לי מחזור האם זה אומר אני מפתחת אנורקסיה ? אני באמת אוכלת כרגע בסדר ועוסקת בפעילות גופנית אך אני מפחדת .. תודה על העזרה

שלום לך נראה שכבר בגילך הצעיר רכשת מודעות לבריאות ולשמירה על תחזוקת הגוף וזה טוב. מה שקורה לך זה שבהיעדר הכוונה מקצועית של תזונאית, את "ממציאה" שיטה משל עצמך ואינך יודעת איפה לשים את הגבול. על מנת שהמצב לא יתפתח באופן חמור יותר, אנא פני לתזונאית דרך קופת החולים ובקשי ממנה לבדוק את התפריט שאת אוכלת כעת, האם הוא מכיל את כל אבני היסוד שגופך זקוק להן כרגע כשאת מתפתחת, ומה היא כמות הפעילות הגופנית שצריכה לתמוך בתהליך מבלי להזיק לגופך. טוב שיש לך מוטיבציה לעשות שינוי ויכולת להתמיד- רק חבל שכל זה יתפתח בכיוון לא נכון ויפגע בך בשל העדר הכוונה. בהצלחה, גילי

מנהלי פורום הפרעות אכילה ואכילה רגשית