דופק נמוך מאד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

25/04/2009 | 08:19 | מאת: יעל

שלום, לפני מספר שנים גיליתי שיש לי דופק מאד נמוך (39 פעימות בדקה במנוחה). עשיתי בדיקות הולטר ואקו-לב, והגעתי לקרדיולוג שאמר שהכל בסדר. זה היה בזמן הצבא ולא הרגשתי שתשומת הלב אלי היתה אופטימלית. בשנים מאז הדופק עלה בהדרגה והגיע ל-45. כיום הוא 38. אני מאד ספורטיבית (כ-20 שעות של ספורט מגוון בשבוע) ולא מרגישה כל בעיה בריאותית, אבל בכ"ז זה נראה לי קצת מוגזם. אשמח לעצה... תודה!

27/04/2009 | 12:31 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום יעל, אני מבים מדבריך כי עברת בירור בסיסי שכלל א.ק.ג. והולטר. תופעה של דופק נמוך במנוחה מוכרת אצל ספורטאים. בהעדר סימפטומים - אין בכך שום בעיה.

18/11/2009 | 11:32 | מאת: קרן עזר

אמא שלי מאושפזת ברעות -בשיקום לאחר חודשים בטיפול נמרץ באיכלוב לאחר דום לב וניתוח ראש גדול מאוד , כבר שלושה ימים שאישה עומדת על דופק נמוך מאוד וכל הזמן אומרים לנו האחיות שהם יודעים זאת ומטפלים בה , ולא נעשה שינוי כל הזמן אמא חוזרת להיות רדומה ? איזה כדורים נותנים לאישה שסובלת מאי ספיקת לב וריאה , לדפוק נמוך ? אני מפחדת להיות שעננית לעניין ?מה אלי לשאול ? איזה טיפול נותנים ?תודה קרן

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים