קשת אבי העורקים בצד ימין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

21/04/2009 | 15:41 | מאת: נדב

שלום רב, בסקירת מערכות שבוע 15 נתגלה הממצא: קשת אבי העורקים בצד ימין. הבנו מן הרופא כי לא מדובר במום אלא רק בוריאנט שככל הנראה גנטי, הרופא המליץ בכל זאת על בדיקת מיי שפיר בכדי לשלול תסמונת די ג'ורג' (הבנו שרק 3% נושאים את המחלה). רצינו להבין מהן ההשלכות של ילד הנושא את הממצא הנ"ל. בברכה ותודה רבה.

22/04/2009 | 10:13 | מאת: ד"ר יוליוס הגש

קשת ימנית של אבי העורקים הוא וריאנט אשר מופיע במומי לב שונים ובתסמונות שונות. על כן טוב שנעשה ברור גנטי ויש להשלימו ע"י בדיקה מכוונת ללב העובר ע,י קרדיולוג ילדים. לאחר הלידה יש להיות במעקב אצל מומחה למחלות ריאה בילדים, על מנת לשלול לחץ על דרכי הנשימה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים