ממצאים אקוגניים בלב העובר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/04/2009 | 14:31 | מאת: דגה

בסקירה מוקדמת בשבוע 15 נצפו שלושה מוקדים אוגניים בלב. באקו לב עובר בשבוע 20+ מבנה ותפקוד לב העוב נמצאו תקינים, אם כי עדין נצפה מוקד אקוגני. בסקירת מערכות בשבוע 23 נצפו שני מוקדים אקוגניים על המסתם בחדר השמאליוכל שאר הסקירה היתה בסדר. מה המשמעות של הממצאים האלו? הרופאה שלחה אותי לאקו לב נוסף אצל מומחה

21/04/2009 | 09:43 | מאת: ד"ר יוליוס הגש

ככלל מוקדים אקוגניים בלב הם ממצאים אקראים ללא השלכות עתידיות שנעלימים מספר חודשים לאחר הלידה. יש לנסות להבדילם ממום לב, גידול בלב, דימום בלב, ופתולוגיות אחרות הדומות למוקד אקוגני או שמלוות מום לב. הדבר נעשה ע"י אקו לב עובר אצל קרדיולוג ילדים מנוסה.לעיתים יש צורך ביותר מבדיקה אחת. יש אומרים שמוקד אקוגני נמצא בשכיחות גבוהה יותר בעוברים עם תסמונת דאון ובהתאם לכך הרופא המטפל ישקול לבדוק נקודה זו.

21/04/2009 | 09:43 | מאת: ד"ר יוליוס הגש

ככלל מוקדים אקוגניים בלב הם ממצאים אקראים ללא השלכות עתידיות שנעלימים מספר חודשים לאחר הלידה. יש לנסות להבדילם ממום לב, גידול בלב, דימום בלב, ופתולוגיות אחרות הדומות למוקד אקוגני או שמלוות מום לב. הדבר נעשה ע"י אקו לב עובר אצל קרדיולוג ילדים מנוסה.לעיתים יש צורך ביותר מבדיקה אחת. יש אומרים שמוקד אקוגני נמצא בשכיחות גבוהה יותר בעוברים עם תסמונת דאון ובהתאם לכך הרופא המטפל ישקול לבדוק נקודה זו.

21/04/2009 | 09:43 | מאת: ד"ר יוליוס הגש

ככלל מוקדים אקוגניים בלב הם ממצאים אקראים ללא השלכות עתידיות שנעלימים מספר חודשים לאחר הלידה. יש לנסות להבדילם ממום לב, גידול בלב, דימום בלב, ופתולוגיות אחרות הדומות למוקד אקוגני או שמלוות מום לב. הדבר נעשה ע"י אקו לב עובר אצל קרדיולוג ילדים מנוסה.לעיתים יש צורך ביותר מבדיקה אחת. יש אומרים שמוקד אקוגני נמצא בשכיחות גבוהה יותר בעוברים עם תסמונת דאון ובהתאם לכך הרופא המטפל ישקול לבדוק נקודה זו.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים