דופק לא סדיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

19/04/2009 | 23:32 | מאת: דורה

שלום רב, אני סובלת כבר מספר ימים מדופק לא סדיר. נבדקתי בהולטר לפני מספר חודשים ונאמר לי כי הבעיה אצלי אינה מחייבת התיחסות מיוחדת. לרוב הדופק מסתדר מעצמו תוך מספר דקות. הפעם אני מודאגת כיוון שהדופק אינו סדיר זמן ממושך בלילה הקודם לקחתי 1/2 וואבן על מנת להרגיע ולהרדם וזה עזר. היום אני סובלת שוב כארבע שעות.

20/04/2009 | 16:36 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום דורה, אי סדירות של הדופק אינה בהכרח סיבה לדאגה. אם הבעיה החמירה, ניתן לחזור על בדיקת ההולטר ולראות במה מדובר.

28/04/2009 | 10:21 | מאת: שוקי

אינני רופא אך חקרתי במשך שנים את תופעת הפרעות הקצב למיניהם והגעתי למסקנה חד משמעית שיש מכנה משותף לסובלים מהפרעות קצב- מחסור במגנזיום, אף אם בדיקות הדם אינם מראים זאת ובדיקה תוך תאית לא בודקים בדרך כלל הרי שבמתן תוספת של כ -500 מ"ג ביום רוב תופעות אלו נעלמות.(לא מומלץ לסובלים מתפקוד כליות לקוי) 50 חולים (לשעבר) שנוטלים מגנזיום על בסיס יומי אינם סובלים יותר מהפרעות קצב או מפעימות מוקדמות, כולל נערה בת 18 שסבלה מ – s.v.t שאחת לשבועיים הייתה מפונת לבית החולים והייתה מועמדת אף לאבלציה. כל אלו אינם סובלים יותר מהפרעות קצב. הרפואה מתעלמת מפיתרון פשוט כגון המגנזיום. סבלתי ומפעימות מוקדמות ומפירפור פרוזדורים מגיל 15 (כיום בן 59) כולל אישפוזים רבים, הגבלות גופניות ופעילות גופנית מצומצמת מאוד ואין ספור ניסיונות בקוקטיילים שונים ומשונים ועברתי אבלציה ללא הצלחה ברור היה לי שהרופאים מגששים באפלה.. כיום, לאחר שנתיים שהנני נוטל 500 מ"ג מגנזיום ליום (250 מ"ג בוקר ו- 250 מ"ג בערב) איני סובל יותר מפירפור הפרוזדורים או פעימות מוקדמות, אני שוחה כל יום שעה בלי הפסק בקצב שלא היה מבייש צעירים ובריאים. מדוע הרפואה הנאורה של היום לא חשבה על האפשרות לתת מגנזיום בהפרעות קצב? מדוע אין לה תשובה לעובדה שרוב הפרעות הקצב קורות בערב או במנוחה לאחר מאמץ? מדוע לא חשבו על הרעיון שמלאי המגנזיום בגוף מדלדל לקראת סוף היום או לאחר הזעה ומאמץ גופני? זו זו הסיבה האמיתית הגורמת לתופעה. כל כך פשוט שהרפואה אינה מסוגלת להודות שיש דברים בגו. מסתבר שבבתי הספר לרפואה לא מלמדים את הנושא והרופאים לא מתעסקים עם משהו שאינם יודעים. האם 50 חולים שהבריאו לא אמורים להדליק נורית אדומה ולו קטנה? את טובתי האישית בנדון השגתי כבר לפני שנתיים, אינני שרלטן, אין לי שום כוונה להתפרסם או למטרות רווח. לנגד עיניי טובת מאות אלפים בארץ ומיליונים בעולם שלפחות לאחוז גבוה מהם המגנזיום עשוי לעזור. שוקי 0503397020 כתבות בנושא: http://www.knesset.gov.il/protocols/data/html/avoda/2004-03-16-06.html http://www.knesset.gov.il/mmm/data/docs/m00882.doc

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים