מום בלב העובר?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

01/04/2009 | 19:20 | מאת: אב מודאג

סקירת מערכות של השליש השני (שבוע 22) נרשמה האבחנה הבאה עם הפניה לבדיקת אקו-לב עוברי. (אני מתנצל מראש על התרגום הגרוע לעברית, מכיוון שהאבחנה לא נעשתה בארץ ולא נכתבה בעברית או באנגלית, לכן אני מתרגם כמיטב הבנתי ויכולתי): "...ההערכה של אבי העורקים הייתה מוגבלת בבדיקה זו. נצפה בקוטר גדול מעל המסתם האאורטלי. מומלץ להשלים הבדיקה עם בדיקת אקו-לב עוברי..." יש לציין שכל השאר היה תקין ואין מחלות לב במשפחה. מה המשמעות של זה באם הדבר נכון? כמובן שנמשיך מייד לבדיקה המומלצת, אך מה ניתן לדעת כבר בשלב זה ומהו הסיכוי שזוהי אזעקת שוא?

05/04/2009 | 08:56 | מאת: ד"ר יוליוס הגש

התרחבות אבי העורקים יכולה להיות ביטוי להיצרות במסתם של אבי העורקים שנמצא מתחתיו או חולשה בדופן העורק עצמו כביטוי למחלות רקמות חיבור. היכולת לזהות ממצא כזה בעובר מוגבלת ולרוב נעשית רק כשההתרחבות היא בולטת מאד. ברב המיקרים מדובר בהתרחבות קלה שאינה בעלת משמעות מעשית בעובר ודורשת הערכה נוספת לאחר הלידה. על כל פנים כפי שנאמר לך את הערכה של גודל אבי העורקים יש לעשות אצל קרדיולוג ילדים המבצענ בדיקות אקו לב עובר.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים