דופק נמוך וקוצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

22/08/2009 | 10:45 | מאת: עמית

שלום, מכר שלי סובל מזה זמן רב מדופק נמוך והגיע לבי"ח לאחר חשד לארוע לב, הדופק עומד על כ35-45. הרופאים אמרו שכנראה צריך קוצב לב מלאכותי, רציתי לשאול 1. האם זה הפתרון האופטימלי לאדם מבוגר כבן 75? 2. האם אין טיפול תרופתי ולא פולשני? 3. מהם הסיכונים בהשתלת קוצב לב? 4. מהו משך ההחלמה מהשתלת קוצב? 5. האם יוכל לחזור לפעילות נורמלית? (עד עתה היה פעיל מאוד וביצע פעילות גופנית). תודה מראש

23/08/2009 | 16:21 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום עמית, ירידה סימפטומטית של הדופק לערכים של 35-45 לדקה אצל אדם מבוגר - זו בדרך כלל סיבה לטיפול בקוצב לב קבוע. כן, זה הפתרון המיטבי גם לחולה בגיל 75. אין לבעיה זו טיפול חלופי לא פולשני יעיל. השתלת קוצב לב זו פעולה שגרתית, אותה ניתן לבצע בכל חדר פעולות עם מכשיר שיקוף. כמו כל פרוצדורה רפואית פולשנית, גם להשתלת קוצב יכולים להיות סיבוכים, אך בידיים טובות הם יחסית נדירים. השתלת הקוצב נעשית בהרדמה מקומית. משך ההחלמה לאחר השתלת קוצב נעה בין 24-48 שעות. השתלת הקוצב מאפשרת לחולה לחזור לשגרת פעילות יומיומית רגילה, כולל פעילות גופנית. יש ליידע את הרופא המטפל על שגרת הפעילות הצפויה, שיכולה להשפיע על ההחלטה על בחירת סוג הקוצב. רפואה שלימה ובהצלחה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים