שאלות לאחר אבלציה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

21/08/2009 | 04:01 | מאת: חומי

שלום רב, אתמול עברתי אבלציה מוצלחת בעקבות אירועי PSVT שנגרמו מתסמונות WPW חבוי בפרוזדור השמאלי...על פי הקרדיולוג הצריבה הצליחה אך בזמן התהליך של הצינטור הובחן פרפור פרוזדורים לכמה שניות והקרדיולוג מניח שזה כתוצאה מהתהליך ככל הנראה ואין סיבה לדאגה.... שאלתי היא האם יכול להיווצר מצב שעכשיו יש לי הפרעת AF ? יש לציין שמעולם לא סבלתי/אובחנתי מפרפור פרוזדורים אלה מSVT בלבד אני בן 20 בריא וזאתי היא האבלציה השניייה תוך שנתיים בעקבות ההפרעה. כמו כן יש לי lbbb מה זה אומר? זה התגלה בצינטור ובאקג שלאחר מכן. הבנתי שאין לי סיבה לדאגה אבל לא הבנתי מה זה?

23/08/2009 | 16:11 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום חומי, הפרעות קצב במהלך של טיפול באבלציה זו תופעה שכיחה, ולכשעצמה אינה מהווה סיבה לדאגה. לא ברור לי מה זה בעיניך Ibbb - אם מדובר בחסם חלקי במערכת ההולכה של הלב, בדרך כלל תופעה זו אינה כרוכה בסיכון מיוחד ואינה סיבה לדאגה. רפואה שלימה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים