עישון ו SVT

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/08/2009 | 19:39 | מאת: דוד 12

שלום השבוע עברתי בהצלחה אבלציה שניה בעקבות PSVT שיש לי בעקבות WPW חבוי , למרות שהיה קשה למצוא אותו הצליח הקרדיולוג לצרוב את הנקודה הבעייתית ולפיו הבעיה נפתרה זה כמובן ימים יגידו (זאת בעקבות אבלציה ראשונה שהסתברה כלא מוצלחת לאחר שנה וחצי שהייתי בריא וללא התקפים כלל ובעקבות חזרה של התקפים 4 במספר הוחלט לצנטר אותי שנית) חוץ מזה אני לא נוטל שום תרופות, אני בריא אני מרגיש טוב הפסקתי לעשן סיגריות אני לא שותה קפה או אלכוהול ורציתי לדעת האם יש איזשהו סיכון בעישון חשיש בהנחה שבאמת הבעיה נפטרה לחלוטין, (בתדירות לא גבוהה בכלל פעם בשבוע בערך) יותר מאשר לבן אדם אחר ? אבקש תשובה באופן אובייקטיבי.

23/08/2009 | 16:06 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום דוד, עישון חשיש או מריחואנה גורם לעליה בדופק ובלחץ-הדם. עישון חשיש או מריחואנה כרוך בסיכון גבוה פי 5 לאוטם בשריר הלב, הן בחולים עם מחלת לב ידועה אבל גם בצעירים ללא גורמי סיכון אחרים. יש תיאורים של הפרעות בקצב הלב, וגם הפרעות הולכה, בעקבות עישון חשיש ומריחואנה. קיים גם קשר בין חשיש לבין WPW. מבחינת בריאות הלב (וגם מטעמים בריאותיים רבים אחרים), יש מקום להימנע באופן מוחלט מעישון חשיש או מריחואנה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים