ANGINA PECTORIS

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/08/2009 | 18:58 | מאת: עמי

בן 57 שוקל 72 קג גובה 180 ס"מ, עקב לחץ בחזה עברתי ארגומטריה, אין שנוי אסכמי בEKG , נשלחתי למפוי לב +טליום .אני אמור לטוס בעוד שבועיים האם ישנן הגבלות טיסה על חולים בתעוקת חזה ? אני לוקח בקביעות SIMOVIL 20 מג.אין רמת סוכר וHDL גבוהים האם יש מצב שהתופעה תחלוף? בברכה עמי

16/08/2009 | 09:28 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום עמי, כאשר מדובר בחולה עם תעוקת חזה מטופלת ויציבה, בדרך כלל אין מגבלת טיסה. אם מדובר בתעוקת חזה חדשה, ועוד בנוכחות גורמי סיכון - זהו מצב חדש ומבחינתי בלתי יציב עד גמר הבירור הרפואי. אני ממליץ לך להשלים את מיפוי הלב, ואז ניתן יהיה לקבל החלטה האם קיימת בעיה קרדיאלית חדשה המחייבת התייחסות, או לא.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים