לחץ דם סיסטולי גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

14/04/2009 | 16:10 | מאת: איריס

חמותי בת 60 סובלת מלחץ דם גבוה ומטופלת בכדורים להורדת לחץ דם. היא מודדת לחץ דם כ-3 פעמים בשבוע וכל פעם התוצאה היא 85/155 בערך קצת יותר גבוה וקצת יותר נמוך. בחודש האחרון הערך הנמוך של לחץ הדם נשאר ברמה נורמלית כמובן עם הכדור אך, הערך הגבוה כל פעם גם לאחר מנוחה עולה ל175 בערך הרופאה בקופ"ח אמרה לה שזה בסדר אך היא צריכה קצת לנוח. ממאמרים שקראתי באינרנט לא נראה לי שזה "הכל בסדר" האם תוכלו להסביר לי (אולי לא הבנתי נכון" מה פרוש לחץ דם סיסטולי גבוה ובמה הוא יכול להשפיע תודה וחג שמח

16/04/2009 | 12:50 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום איריס, באופן רגיל, יעד הטיפול ביתר לחץ-הדם הוא להגיע לערכים נמוכים מ- 140/90. בחולים עם גורמי סיכון מרובים או מחלות רקע משמעותיות (כגון סוכרת), יעד הטיפול אף נמוך יותר. להורדה של לחץ-הדם, וכן לתרופות עצמן, יכולות להיות תופעות לוואי. ההחלטה של הרופא המטפל על הורדת לחץ הדם צריכה לשקלל את הסיכון הכולל של החולה, את היעד הטיפולי, ואת תופעות הלוואי של הטיפול. יש לוודא כי לחץ-הדם נמדד בצורה נכונה, וכי הערכים הנמדדים אינם מושפעים ממתח או התרגשות בעת המדידה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים