דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

18/05/2015 | 20:57 | מאת: מיכל

שלום דר אני בת 32. סובלת כבר הרבה זמן מדופק מהיר מאוד. שנובע בעיקר ממצבי חרדה ולחץ. לפני מספר שנים עשיתי בדיקות שיצאו תקינות. בשל כאבים בחזה הולכים וחוזרים ורצון לעשות ספורט הופניתי לקרדיולוג ומשם למבחן מאמץ ואקו. במבחן מאמן נלחצתי מאוד מהבדיקה והתחלתי אותה מ-170 דופק שלאט לאט ירד ל-140 כשנרגעתי כעבור כמה דקות העלו את מהירות ההליכון והדופק הגיע ל-203. מה שהלחיץ אותי יותר. לפי תשובת הקרדיולוג הכל תקין לא נצפו הפרעות קצב או סימנים אחרים. הבדיקה תקינה. האם הגיוני באמת שהכל תקין מדופק כזה מהיר? אקו אמורה לבצע עוד חודש. ולא ברור לי עוד אם מותר לי לבצע פעילות גופנית. התחלתי להתאמן ובאימון השלישי בזמן הליכה מהירה על ההליכון הרגשתי כאב נסבל למעלה בחזה בצד שמאל שהפסיק אחרי כמה דקות שסיימתי. עכשיו אני בדילמה אם להמשיך לעשות ספורט כי מרגישה טוב עם זה או לפחד מזה כל חיי. בנוסף יש לי כאבי גב בצד שמאל ורציתי לדעת אם יש קשר וזה מקרין לחזה. תודה על התשובה.

נראה שאכן הדופק הגבוה הוא משני לחרדה,נהיה יותר חכמים אחרי בדיקת האקו. בכל מקרה את יכולה להמשיך ולעשות פעילות גופנית בהדרגה זה רק יעשה לך טוב,יוריד את סף הדופק וישפר את ההרגשה שלך. כאבי גב בצד שמאל יכולים להיות מהמון המון סיבות,נראה לי בסבירות מאד מאד נמוכה שמקור הכאב אצלך הוא מבעיה בלב.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים