הפרעות בנשימה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

12/04/2009 | 19:00 | מאת: אלון

שלום רב, אני בחור צעיר ובריא בד"כ. לפני מספר חודשים התחלתי להרגיש קשיי נשימה מהאף. כחלק מבדיקת ספורטאי שערכתי לאחר מכן, נמצאה בדיקת א.ק.ג מאמץ לא תקינה לגמרי (בעיות של הגעת חמצן ללב). עשיתי בדיקת אקו-לב וצילומי חזה לשלול בעיות בלב והם נמצאו לחלוטין תקינים. לאחר מספר חודשים גיליתי שהסיבה לחוסר הנשימה היא סטיית מחיצת האף. האם ייתכן שהקשיים לנשום מהאף השפיעו על פעילות הלב במאמץ ומנעו את אספקת החמצן גם ללב (במאמץ, יותר מכרגיל, אני מרגיש את חוסר היכולת לנשום מהאף, ולכן פחות אוויר מגיע אליי באופן כללי)? אם כן, האם זה בעייתי לעשות ספורט כשקשה לנשום מהאף וקשה לקבל אספקת חמצן סדירה? תודה רבה.

16/04/2009 | 11:20 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום אלון, אין קשר בין הסטיה של מחיצת האף לבין ממצאי בדיקת המאמץ שביצעת. לאור הבדיקות שעברת - אם מצבך הלב שלך תקין אין מניעה לבצע פעילות גופנית סדירה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים