MVP

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

20/07/2009 | 22:00 | מאת: גאיה

שלום רב, אני בת 43 לפני 20 שנה גילו לי צניחת מסתם מטראלי ואי ספיקה מטראלית קלה. עשיתי בחיי כ20 בדיקות אקו שחלקן העידו על MVP וחלקן לא. שנים לקחתי כמויות של אנטיביוטיקה ועשיתי מעקב הריון בסיכון מדי פעם נשלחתי לבדיקות הולטר וארגומטריה והיו גם שהחמירו איתי והמליצו לי לעשות אקו כל חצי שנה. אלא שפתאום הרופא שלי עזב את הקופה ונשלחתי לראשונה לעשות אקו ברמב"ם ולא במכון פרטי ואז הגיעה תמונה שונה לחלוטין שאומרת שאין לי MVP וגם לא MR אני לא זקוקה לטיפול פרופילקטי וגם לא למעקב קרדיולוגי ובטח שבטח לא אקו. האמת ?יצאתי מאושרת אבל מאד מבולבלת היתכן שהפרשנות הרפואית כל כך השתנתה? האבחון האחרון נמסר ע"י מנהל מחלקת קרדיולוגיה פולשנית והאבחון הראשון נקבע ע"י סגן מנהל מחלקת קרדיולגיה מדובר בשני קליברים אבל מי צודק אין לי מושג ואיך אדע אם איגוד הקרדיולוגים לא ישנה את ההנחיות בעוד שנה? תודה על חוות דעתך

21/07/2009 | 18:10 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום גאיה, האמת - יתכן שכולם צדקו, כל אחד בזמנו... הכיצד? לגבי MVP - הקריטריונים לאבחון באקו השתנו במהלך השנים, וממצאים שפורשו לפני שנים רבות כ- MVP מפורשים היום כממצא תקין. גם לגבי טיפול אנטיביוטי פרופילקטי השתנו לאחרונה ההנחיות הקליניות, וחולים עם MVP (ללא זיהום בעבר על גבי המסתם) כבר אינם חייבים בטיפול אנטיביוטי מונע. אז אולי יש לך באמת שתי סיבות טובות להישאר מאושרת לשנים רבות נוספות של בריאות... לגבי המשך מעקב - יתכן שאין בכלל צורך, אבל אני ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים