דייסת שיבולת שועל והיפרלפידמיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

07/07/2009 | 18:00 | מאת: איילה

שלום, איך דייסת שיבולת שועל עוזרת להורדת טריגליצרידים וכולסטרול?

לקריאה נוספת והעמקה
08/07/2009 | 17:57 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום איילה, הסיבים התזונתיים בשיבולת השועל (וגם ממקורות אחרים) סופחים כולסטרול וטריגליצרידים, ומפחיתים את ספיגתם. הסיבים התזונתיים סופחים גם את מלחי המרה העשירים בכולסטרול שמופרשים למערכת העיכול, ומונעים את ספיגתם החוזרת. תוצרי תסיסה של סיבים תזונתיים במעי הגס נספגים במערכת העיכול ומפחיתים את ייצור הכולסטרול בכבד. הסיבים התזונתיים גורמים לתחושת מלאות ושובע, ומסייעים להפחתת כמות המזון בארוחות. כל אלה מביאים להורדה של רמות הכולסטרול והטריגליצרידים בדם.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים