דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - מבוגרים

05/07/2009 | 16:13 | מאת: רונית

ד"ר שלום ביומים האחרונים אני מרגישה פעימות לב מהירות מאד באזור רום הבטן לחצי דקה עד דקה שמפסיקות, ולאחר כשעה חוזר שוב. האם יש צורך בבדיקה? אני בת 42 בריאב בד"כ משקל תקין. אבי עבר ניתוח מעקפים בגיל 55

05/07/2009 | 17:02 | מאת: ד"ר מיקי בורשטיין

שלום רונית, ראשית, אין לך סיבה לדאגה, ואין חשש כי מדובר בהתקף לב חלילה. בדיקה פשוטה שאת יכולה לבצע בזמן אירוע - שימי יד על הדופק בשורש כף היד - האם באותה עת הדופק מהיר כמו שאת מרגישה ברום הבטן, או איטי וסדיר? אפשר לבצע א.ק.ג. ובדיקת הולטר על מנת שנוכל לתעד אם קיימת הפרעה בקצב הלב - לשם כך את יכולה לפנות לרופאת המשפחה. ושוב - אין סיבה לדאגה. רפואה שלימה.

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים